"Elevii sunt nevinovati". Parintii celor 111 copii eliminati intr-un singur liceu acuza profesorii


Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2012 10:52
Data publicarii: Joi 30 Iunie 2011 12:14
Categorie: Stiri actuale

Sustinuti de parintii lor, elevii liceului "Alexandru Borza" din Geoagiu eliminati in timpul probei de matematica de la Bac, au luat cu asalt sediul Inspectoratului Scolar din Hunedoara. Stirile ProTV de la ora 19:00 sunt live si pe m.stirileprotv.

 

Cu totii cer ca absolventii sa fie lasati sa repete examenul pe motiv ca ei sunt inocenti si ca profesorii au incercat sa ii corupa si le-au rezolvat problemele.

Intalnirea s-a desfasurat cu usile inchise. Cand au iesit din sala unde s-au purtat discutii cu inspectorii scolari din Hunedoara, atat parintii cat si elevii pareau impacati cu soarta. Au anuntat ca asteapta rezultatul anchetei care, spera ei, o sa le dovedeasca nevinovatia.

Mai mult, cei prezenti au avut de gand sa trimita o adresa scrisa Ministerului Invatamantului in care sa ceara o ancheta serioasa.

In cele din urma au renuntat la acest demers si asteapta cu sufletul la gura verdictul.

Inspectorii au descoperit miercuri, ca in cinci din cele sapte sali in care se desfasura proba la matematica, elevii aveau sub foile de examen, hartii cu subiectele gata rezolvate.

111 candidati au pierdut Bac-ul in vreme ce profesorii care se presupune ca i-ar fi ajutat, au intrat si ei in colimator.

Atat parintii cat si elevii refuza sa spuna cine a introdus fituicile xeroxate, insa unii dintre ei dau de inteles ca ar fi fost greu pentru un tanar sa nu copieze atata timp cat a primit raspunsurile pe tava.

Cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor s-au autosesizat si fac cercetari pentru a vedea daca in acest caz s-a comis vreo infractiune.

Pe de alta parte, Inspectoratul Scolar din Hunedoara a anuntat ca joi va depune o plangere la politie in care va solicita sa ancheteze implicarea celor 20 de profesori supraveghetori in incidentul de la Bac.

Anchetatorii vor deschide un dosar penal pentru neglijenta si abuz in serviciu, iar in functie de rezultat dascalii ar putea ramane fara serviciu.

Record jenant pentru Romania. Liceul unde 111 din 159 de elevi au fost eliminati
Bac 2011: Iata subiectele la matematica - M1, M2 si M4. Algebra, analiza si trigonometrie in 3 ore
VIDEO PROTVPLUS.RO