Elena Udrea a fost transferata la Penitenciarul pentru femei de la Targsor. Conditiile de care va avea parte fostul ministru

×
Codul embed a fost copiat

Elena Udrea, arestata preventiv in dosarul "Gala Bute", a fost transferata, joi, la Penitenciarul pentru femei de la Targsor (Prahova), urmand sa stea 21 de zile in carantina in sectia speciala.

Tot acolo si-a petrecut ultimele doua saptamani si prietena ei, fosta sefa a DIICOT, Alina Bica. In cazul Udrea, transferul s-a produs dupa ce procurorii anticoruptie au trimis-o in judecata in dosarul ''Gala Bute'', in care este cercetata pentru fapte de coruptie.

Elena Udrea a ajuns la penitenciarul Targsor in jurul orei 13. A fost transportata cu duba ministerului de interne, de la centrul de arest preventiv din Bucuresti, unde si-a petrecut ultimele 65 de zile.

Odata intrata in sistemul penitenciar, Elena Udrea va sta in carantina 21 de zile si va fi izolata de celelalte detinute. In tot acest timp i se vor face analize si va sta de vorba cu un psiholog.

Potrivit regulamentului, are dreptul la 4 vizite lunare, insa vizitatorii, vor sta la distanta, pentru ca intre ei va fi un dispozitiv de separare. Aceasta masura o regasim doar la cei care isi ispasesc pedeapsa intr-un regim inchis sau de maxima siguranta.

Citește și
Elena Udrea
Udrea, trimisa in judecata in dosarul "Gala Bute". Ce scrie in referatul DNA despre "sistemul" coordonat de fostul ministru
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

De asemenea, Elena Udrea, poate primi lunar: 10 kg de alimente, 6 kg de legume si fructe si 20 de litri de apa sau suc.

In ceea ce priveste conditiile din penitenciarul Targsor, chiar prietena Elenei Udrea, Alina Bica, dadea asigurari saptamana trecuta ca ar fi mai bune decat cele din arestul preventiv.

Alina Bica, fost procuror: "Am ramas placut suprinsa de ceea ce am gasit aici din perspectiva modului de organizare, profesionalismului oamenilor de aici. Sunt conditii mai bune decat in arest. Daca stiam veneam mai devreme."

Udrea este arestata din 25 februarie

Elena Udrea se afla in stare de arest preventiv din 25 februarie in dosarul "Gala Bute", iar in 21 aprilie a fost trimisa in judecata. Ea a fost transferata la penitenciar dupa ce DNA a notificat Arestul Central al Politiei Capitalei ca a incheiat actele procedurale in cazul sau.

Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata si fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.

Fostul ministru Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea si fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit ca stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu. Platile se faceau fie in numerar, fie prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. in acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 de lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei.

In 2011, Udrea ar fi cerut si primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Dupa trimiterea in judecata a dosarului, procurorii au dispus sa continue cercetarile fata de Elena Udrea pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru al Dezvoltarii fiind acuzata ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".

Saptamana trecuta, Alina Bica, fostul sef al DIICOT, a fost eliberata din Penitenciarul Targsor si plasata in arest la domiciliu. La iesirea din penitenciar, Alina Bica a laudat conditiile din unitatea de detentie.

”Vreau sa va spun ca eu am ramas placut surprinsa de ceea ce am gasit aici din perspectiva modului de organizare al penitenciarului, regulile care sunt inauntru, profesionalismul oamenilor de aici… Acuma nu doresc nimanui sa vina sa vada ca ceea ce spun eu e adevarat”, spunea Bica.

Intrebata daca sunt conditii mai bune la Targsor decat cele din arestul Politiei Capitalei, Bica a raspuns: ”Cu certitudine da. Daca stiam, veneam de la inceput”.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Elena Udrea a fost adusa in catuse la instanta suprema, care verifica legalitatea arestarii sale preventive
Elena Udrea a fost adusa in catuse la instanta suprema, care verifica legalitatea arestarii sale preventive

Elena Udrea a fost adusa, miercuri, cu catuse la instanta suprema, care verifica legalitatea arestarii sale preventive in dosarul "Gala Bute".

Udrea, trimisa in judecata in dosarul
Udrea, trimisa in judecata in dosarul "Gala Bute". Ce scrie in referatul DNA despre "sistemul" coordonat de fostul ministru

Procurorii DNA, care au trimis-o marti in judecata pe Elena Udrea in dosarul "Gala Bute", spun ca aceasta a coordonat un sistem prin care apropiatii sai au primit bani de la mai multe firme pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de MDRT.

Mesajul Elenei Udrea din spatele gratiilor. Cele trei lucruri pentru care
Mesajul Elenei Udrea din spatele gratiilor. Cele trei lucruri pentru care "isi cere scuze"

Elena Udrea, aflata in arest de pe 25 februarie, in dosarul Gala Bute, a publicat pe Facebook un mesaj in care isi cere scuze, printre altele, pentru faptul ca a crezut "in justitia facuta cu implicarea SRI".

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.