Ecaterina Andronescu, aplaudată de olimpicii naţionali la informatică după fiecare frază. VIDEO


Ultimul update: Sambata 04 Mai 2019 15:05
Data publicarii: Sambata 04 Mai 2019 14:37
Categorie: Stiri actuale
ecaterina andronescu, discurs, suceava, elevi, olimpici,

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a participat vineri seara, la Suceava, la festivitatea de premiere a câştigătorilor Olimpiadei Naţionale de Informatică.

Discursul ei susținut în fața elevilor a fost întrerupt cu aplauze după aproape fiecare frază, după cum se vede într-un clip publicat pe Youtube, relatează edupedu.ro.

Ecaterina Andronescu: “Mă adresez întâi elitelor şcolii româneşti, vouă dragi elevi, care aţi intrat într-adevăr în ceea ce numim elitele şcolii româneşti, iar performanţa voastră onorează şcoala dumneavoastră. (n.r.aplauze)

Şi vă felicit pentru asta. Cred că astăzi omenirea este împinsă în evoluţia ei de tehnologie şi de ştiinţă (n.r. apaluze) chiar adacă o să se supere cei care vin din zona umanistă.

Şi dacă tehnologia este cea care determină evoluţia omenirii, fără îndoială informatica este vârful de lance (n.r.aplauze) nu poate lipsi din nicio tehnologie…. (n.r. aplauze).”

Elevii olimpici trebuie sprijiniţi pentru a putea să-şi dezvolte o carieră în ţară cu performanţele de care sunt capabili, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu după festivitatea de premiere a câştigătorilor Olimpiadei Naţionale de Informatică.

''După evenimentul din seara aceasta am o stare a bucuriei. Suntem chiar sub semnul lui Gaudeamus. Asta înseamnă să ne bucurăm de ce-au făcut copiii aceştia minunaţi. Fără îndoială că mi-aş dori ca ei să rămână în ţară, dacă s-ar putea, pentru că într-adevăr performanţele pe care ei le-au atins şi le-au dovedit cu acest prilej ne arată că ne dorim să nu mai plece, să-i sprijinim aici, să-şi dezvolte o carieră cu performanţele de care sunt în stare într-o universitate'', a spus Andronescu, potrivit Agerpres.

''Le mulţumesc în faţa dumneavoastră şi profesorilor care s-au ocupat de ei, pentru că o asemenea performanţă nu se naşte din spuma mării, se naşte cu eforturi foarte susţinute şi cu munca extrem de migăloasă şi de perseverentă a dascălilor lor. Le mulţumesc şi părinţilor, pentru că fără susţinerea părinţilor n-ar fi putut atinge această performanţă. Şi dacă noi vorbim de şcoli cu performanţe şi şcoli cu performanţe mai slabe, să ştiţi că cei care fac diferenţa sunt tocmai părinţii, părinţii care-şi susţin copiii şi care, iată, ajung să obţină rezultate absolut excepţionale'', a subliniat Andronescu.

''Astăzi premiile care se acordă olimpicilor, mai ales olimpicilor internaţionali şi care nu sunt foarte mici - cei care iau medalii de aur primesc 12.000 de lei, 12.000 de lei primesc şi profesorii şi şcoala din care provin -, rezultă dintr-o hotărâre de guvern care a fost promovată într-unul din mandatele mele. (...) Va trebui să adăugăm acestor premii o susţinere şi mai importantă. De ce nu nişte premii mai mari? Mai mari decât prevede hotărârea aceea de atunci, să le upgradăm cu inflaţia, pe de o parte. Pe de altă parte, tot potrivit unei legi, bursa pentru meritul olimpic care se acordă, dacă ei rămân în ţară, şi care se adaugă celorlalte burse pe care ei le pot obţine, pe toată perioada studiilor dacă se menţine performanţa. (...) Cred că trebuie să găsim o formulă ca universităţile să facă pentru ei, după finalizarea studiilor, deja oferta pentru ei de a fi în rândul cadrelor didactice'', a susţinut Andronescu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

ecaterina andronescu, discurs, suceava, elevi, olimpici, Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

Ecaterina Andronescu, către eleva care a dat foaia goală la BAC: “Ești un copil rebel”
Ecaterina Andronescu, către eleva care a dat foaia goală la BAC: “Ești un copil rebel”
Ecaterina Andronescu, replică pentru Selly după ce a spus că ”școala te pregătește de trecut, nu de viitor”
Ecaterina Andronescu, replică pentru Selly după ce a spus că ”școala te pregătește de trecut, nu de viitor”
VIDEO PROTVPLUS.RO
alistmagazine.ro
Unde mergem la piscină în București
Locuitorii din mai multe sate, avertizaţi prin Ro-Alert despre prezenţa unui urs în zonă
Primele cuvinte rostite la spital de Eugen Neagoe. Ce diagnostic a primit antrenorul
Patru persoane rănite după ce șase maşini s-au ciocnit pe Autostrada Soarelui
Cazul Sorina. Fetița din Baia de Aramă a plecat împreună cu mama sa adoptivă în SUA
Londra a reclamat Iranul la ONU pentru sechestrarea petrolierului: ”Inacceptabil”
Eugen Neagoe
Starea lui Eugen Neagoe după ce a făcut infarct în timpul meciului Dinamo - Craiova
Momente de panică la meciul Dinamo - Craiova. Lui Eugen Neagoe i s-a făcut rău pe bancă
Cum se antrenează un soldat din trupele speciale din România: ”Nu-ți mai simți corpul”
Explozie puternică într-o grădiniță din Brăila. Pagubele sunt foarte mari
Băiatul de 12 ani care a dispărut de pe o plajă din Mamaia, găsit de poliție
Purtătorul de cuvânt al CNAS a demisionat din funcție, după declarația sa controversată