Dumitru Sechelariu a murit in aceasta dimineata. Avocat: "Am vorbit aseara cu el si cu medicii sai"

×
Codul embed a fost copiat

Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacaului si unul dintre cei mai controversati oameni din fotbalul romanesc, a murit in aceasta dimineata intr-o clinica din Viena.

La doar 55 de ani, Sechelariu a fost doborat de o boala cronica extrem de grava. Starea lui era critica inca de la inceputul acestei luni, cand medicii de la ''Spitalul Floreasca'' l-au operat la coloana. In ciuda declaratiilor avocatilor, care spuneau ca pacientul se simte bine, familia a cerut sa fie transferat de urgenta in Austria, unde de altfel s-a stins.

Medicii austrieci au declarat decesul la ora 8:15. Anuntul a fost facut public de avocata familiei fostului primar din Bacau. Aceasta s-a aratat socata de veste, mai ales ca spune ea discutase cu Sechelariu cu o zi in urma.

"A fost internat in cursul diminetii de duminica la spitalul din Viena. Personal, l-am vazut de marti dimineata pana vineri. Aseara am fost langa dumnealui, nu se aprecia ca fiind instabila starea lui de sanatate. Am vorbit din doua in doua ore cu tot personalul medical, inclusiv cu seful spitalului si seful sectiei unde era internat. Aseara, la ora 4 ora Vienei a fost ultima oara cand am vorbit cu personalul medical si cu domnul Dumitru Sechelariu. Nu se putea estima aparitia unui asemenea eveniment nefericit. Am fost anuntata astazi ca in jurul orei 8:15 s-a produs acest eveniment nefericit. Starea dumnealui aseara era stabila, venisera ultimele analize, erau facute ultimele evaluari. De maine urma sa fie inceput un tratament putin mai dur si se punea problema unor investigatii suplimentare.", a declarat avocatul lui Dumitru Sechelariu, Nicuta Manea Citu.

ION ILIESCU, PRIMA REACTIE DUPA DECESUL LUI SECHELARIU

Citește și
dumitru sechelariu
Dumitru Sechelariu, internat de urgenta la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca Dumitru Sechelariu a fost un om care a marcat acesti ani printr-o prezenta vie si apreciata de cetateni, el exprimandu-si regretul ca acesta a incetat din viata.

"Stiam ca statea rau cu sanatatea si ca a plecat din tara. Imi pare foarte rau ca a incetat din viata. Deci, ne paraseste un om care a marcat acesti ani printr-o prezenta vie si apreciata de cetateni", a spus Iliescu.

El a precizat ca Sechelariu a fost un om apreciat in Bacau, fiind reprezentatul unei categorii importante de oameni care credeau in el si care i-au acordat mandatul lor.

"Nu am avut legaturi nemijlocite, dar l-am apreciat pentru ca a fost un om activ in Bacau. Era deja o persoanalitate, lumea il apreciase, a fost ales si a fost un reprezentat al unei categorii importante de oameni care credeau in el si care i-au acordat mandatul lor. Si in viata economica s-a manifestat ca un om activ"
, a mai spus Iliescu.

Si purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca social-democratii sunt alaturi de familia lui Dumitru Sechelariu si transmit condoleante in urma decesului fostului edil al Bacaului.

"In momente atat de grele pentru familia sSechelariu nu putem sa transmitem decat condoleante si sa fim solidari cu familia acestuia in aceste clipe grele. Este un moment foarte trist si nu cred ca ar fi mai multe de comentat", a afirmat Catalin Ivan.

Sambata trecuta, Dumitru Sechelariu a fost transferat de la Bucuresti la o clinica din Viena, la cererea expresa a familiei, scrie Mediafax.

In 2 februarie, fostul primar al Bacaului Dumitru Sechelariu a fost adus la Spitalul Floreasca, prin transfer de la Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iasi, pacientul fiind atunci constient, cooperant si cu parametrii functiilor vitale in limite fiziologice.

In zilele urmatoare, Sechelariu a fost supus mai multor investigatii imagistice si de laborator, in vederea stabilirii starii biologice de moment si a planului terapeutic, iar marti, 5 februarie, a fost supus unei interventii chirurgicale, evolutia postoperatorie imediata fiind favorabila.

Sechelariu fusese internat in spitalul iesean in 31 ianuarie, cu afectiuni la coloana vertebrala, fiind in imposibilitatea de a se deplasa, potrivit unor surse medicale.

In februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei interventii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, dupa ce a suferit un preinfarct. Dupa cateva zile, Dumitru Sechelariu a fost retinut de procurorii DNA intr-un caz de coruptie, in aceeasi zi facandu-i-se rau si ajungand la Spitalul Judetean Bacau, unde a fost internat sub paza.

Dumitru Sechelariu fusese retinut in cazul directorului SC Transport Public SA Bacau Iuliean Sutu, acuzat ca a oferit unor denuntatori bani pentru a interveni pe langa judecatori ai Curtii de Apel Bacau in scopul pronuntarii unei sentinte favorabile in dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a respins cererea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare a fostul edil bacauan.

Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacaului, din partea PSD, in perioada 1996-2004.

In iunie 2005, fostul primar al Bacaului a fost arestat, fiind cercetat in legatura cu mai multe afaceri referitoare la schimburi si achizitii de terenuri, precum si la atribuirea unor lucrari. Astfel, in perioada februarie 2000 - mai 2004, Consiliul Local Bacau a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafata totala de care au beneficiat Sechelariu - prin firmele Letea SA, Selena SRL, Desteptarea SA - si alte 15 persoane fizice si juridice fiind de 79.744 de metri patrati, primiti din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacau, afimau procurorii anticoruptie.

Din totalul suprafetei de teren cedate la schimb de CL Bacau (108.299 de metri patrati, in valoare de peste 77 miliarde de lei fara a include terenurile pentru care nu exista evaluare), Sechelariu si societatile comerciale Letea SA, Selena SRL si Desteptarea SA - la care acesta era actionar - au beneficiat de 57.979 de metri patrati, valorand aproximativ 40,6 de miliarde de lei, sustineau anchetatorii.

Si la vremea respectiva, la doua zile dupa ce a fost incarcerat, lui Sechelariu i s-a facut rau, acuzand dureri puternice in piept si fiind dus la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Dumitru Sechelariu a fost internat la Spitalul Floreasca
Dumitru Sechelariu a fost internat la Spitalul Floreasca

Fostul primar al Bacaului Dumitru Sechelariu a fost adus sambata seara, de la Iasi, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, ca urmare a problemelor la coloana vertebrala de care sufera.

Dumitru Sechelariu, internat de urgenta la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi
Dumitru Sechelariu, internat de urgenta la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

Fostul primar al Bacaului Dumitru Sechelariu este internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, cu afectiuni la coloana vertebrala, afirma surse medicale, citate de corespondentul Mediafax.

Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, trimis in judecata de DNA
Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, trimis in judecata de DNA

Impreuna cu Dumitru Sechelariu a mai fost trimis in judecata si Iuliean Sutu, directorul SC Transport Public Bacau. Cei doi sunt acuzati de procurorii anticoruptie, de cumparare de influenta.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.