Ducu Bertzi, audiat in dosarul de abuz in serviciu si conflict de interese la Radioul Public. "Au vrut sa ma vada"

Ultima actualizare: 24-11-2016 07:04

Cantaretul Ducu Bertzi a fost audiat luni in dosarul in care 11 fosti si actuali membri ai Consiliul de administratie al Radioului Public sunt suspectati de abuz in serviciu si conflict de interese.

Surse judiciare spun ca artistul ar fi fost chemat la audieri in calitate de suspect. Procurorii au banuiala ca angajatii radioului public au pagubit statul cu 400 de mii de lei dupa ce ar fi incheiat contracte cu firme turistice, controlate indirect de ei.

Solistul Ducu Bertzi a fost audiat de politistii de la economic, pentru ca face parte din Consiliul de Administratie al Radioului Public.

Ducu Bertzi: "Pana nu vad acetele nu stiu despre ce e vorba.
Reporter: E vorba despre o firma de turism.
Ducu Bertzi: Nu stiu, nu stiu.
Reporter: Dar de ce ati fost citat astazi?
Ducu Bertzi: Au vrut sa ma vada"

Procurorii l-au anuntat si ca este urmarit penal intr-un dosar de abuz in serviciu si conflict de interese. Paguba adusa statului s-ar ridica in acest moment la 400 de mii de lei. Ducu Bertzi nu este singurul vizat de ancheta. Si alti membrii ai Consiliului de administratie sunt pe lista procurorilor, care verifica modul in care au fost semnate diverse contracte cu agentii de turism.

Directorul radioului public, Ovidiu Miculescu, ar fi beneficiarul acestor contracte suspecte. El a fost citat luni la audieri, dar nu s-a prezentat pentru ca zilele trecute ar fi suferit preinfarct si este internat la spitalul Sf Pantelimon. Miculescu a efectuat mai multe deplasari in strainatate, in interes de serviciu, si de fiecare data ar fi calatorit la Business class.

Pana acum, Radio Romania nu a comentat aceste informatii.

Ducu Berzi face parte din Consiliul de Administratie al Societatii Roamane de Radiodifuziune, ai carei membri, 11 la numar, sunt supecti de abuz in serviciu si conflict de interese.

Saptamana trecuta procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 si ofiterii de la Fraude au facut mai multe perchezitii la sediul Radioului Public dar si la locuinta directorului si la sediul unei firme de turism de unde au ridicat documente.

Concret, ei verifica mai multe contracte pe care Radio Romania le-a incheiat cu mai multe firme private in perioada 2011-2014. Anchetatorii suspecteaza ca aceste contracte de achizitie s-ar fi acordat unor societati controlate indirect de catre membrii acestui Consiliu de Administratie.

Luni, la audieri, trebuia sa se prezinte si directorul Radioului, Ovidiu Miculescu, insa acesta nu a putut veni, fiind internat in prezent la Spitalul Sf. Pantelimon dupa ce a suferit un pre infarct, produs sambata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO