Infotrafic: Circulatie intrerupta pe 10 drumuri nationale din Moldova, din cauza zapezii

×
Codul embed a fost copiat

Circulatia pe zece drumuri nationale din judetele Botosani, Vaslui, Suceava si Iasi era intrerupta luni, la ora 16.00, din cauza din cauza viscolului care a spulberat zapada pe partea carosabila, informeaza Centrul Infotrafic din Politia Romana.

UPDATE 17:40 Potrivit sursei citate, in judetul Botosani, circulatia era intrerupta pe DN24C Santa Mare - Stefanesti - Manoleasa - Radauti Prut, DN29 Botosani - Ungureni - Saveni - Avrameni - Manoleasa, DN29A Dorohoi - Darabani - Radauti Prut, DN29C Cucorani - Mihaileni si DN29D Botosani - Trusesti - Stefanesti.

In judetul Vaslui, nu se circula pe DN2F Dragomiresti - Ivanesti, DN24 Solesti - Codaesti si DN24B Crasna - Husi.

Circulatia era intrerupta si in judetul Iasi, pe DN24 Iasi - Vaslui, dar si in Suceava, pe DN17A Dornesti - Balcauti, precizeaza Infotrafic.

Pe drumurile afectate se actioneaza pentru reluarea circulatiei rutiere, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Citește și
viscol
Cod galben de ninsori. Opt drumuri nationale sunt blocate, iar unele scoli din Iasi vor fi inchise
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Infotrafic a mai precizat ca, tot luni dupa-amiaza, traficul pe DN65 Craiova - Pitesti este ingreunat din cauza cetii dense.

Luni dupa-amiaza, peste 110 autotrenuri erau blocate in judetul Vaslui, in diverse puncte de pe drumul european E 581, din cauza restrictiilor de trafic impuse de autoritati ca urmare a ninsorilor abundente si a viscolului.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vant puternic valabila luni, pana la ora 20.00, in judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau si Vaslui.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, luni, intre orele 10.00 si 20.00, in nordul si centrul Moldovei vor mai fi ninsori si intensificari ale vantului cu o intensitate mai redusa decat duminica, dar vitezele vor atinge la rafala 50 - 55 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand zapada.

Totodata, in sudul Moldovei vor fi precipitatii mixte si local se va forma polei.

Meteorologii au precizat ca luni noapte vor mai fi unele intensificari ale vantului in judetele atentionate.

08:30 Iarna grea ramane atotstapanitoare in nordul Moldovei.
Dupa viscolul puternic de duminica seara, la Botosani sunt in continuare inchise toate drumurile nationale si judetene.

Singurul pe care se circula la aceasta ora este Drumul European 58, si acolo in conditii foarte grele. Retelele electrice cad pe rand din cauza viscolului, iar 20 de localitati sunt in bezna.

In aceste conditii grele, echipele de interventie au facut eforturi supraomenesti ca sa ajunga la cei in situatii critice, care aveau nevoie urgenta de ajutor.

Cel mai dificil caz a fost cel al unei gravide din Saveni, care a nascut un prunc mort si apoi a suferit o hemoragie care ii punea viata in pericol.

Au pornit spre ea o ambulanta, insotita de doua camioane de mare tonaj ale armatei si o autofreza, dar rand pe rand utilajele s-au impotmolit.

Un camion militar a fost tractat de un altul inapoi la Botosani, pentru ca prin viscol nu se mai putea inainta, cu toate ca in fata actiona un utilaj de deszapezire: nametii devenisera zid de gheata.

A doua masina care a ajuns mai departe a facut in jur de 15 - 18 kilometri, dintr-un total de 36. In aceste conditii, medicii de la Maternitatea Botosani au luat legatura telefonic cu medicii de la Saveni, care au reusit pana la urma sa o stabilizeze pe tanara de 17 ani cu o hemoragie masiva.

In infernul alb numai cativa ingeri cu chip de om au avut curajul sa dea piept cu urgia, pentru a salva doua vieti. Doi barbati de 25, respectiv 30 de ani, ramasi inzapeziti la iesirea din localitatea Dorobanti, au fost salvati cu ajutorul ATV- ului pe senile venit de la ISU Mures.

Barbatii, ambii din municipiul Botosani, plecasera sa-si viziteze mama bolnava, insa din cauza viscolului au ramas blocati, riscand sa-si piarda chiar ei viata. Cand au realizat ca nu vor mai reusi sa inainteze, au telefonat la 112, sa ceara ajutor.

Situatia se anunta dramatica si luni. In judetul Botosani vor fi inchise toate scolile, iar in judetul Iasi doar cele din zonele rurale, nu si din orase. In Vaslui nu se vor tine cursuri in 15 localitati, iar in Suceava, in 17 comune, plus Falticeni.

La Iasi, duminica erau blocate pe anumite portiuni 17 drumuri judetene si sapte localitati au ramas in bezna dupa ce reteaua de electricitate a cedat.

O situatie incredibila s-a petrecut in judetul Vaslui. Prin 112 a venit strigatul de ajutor din partea unei femei insarcinate in 9 luni, dintr-un sat izolat si care avea nevoie de ajutorul medicilor.

Imediat, autoritatile au pornit o campanie disperata sa aduca gravida la spital. Dupa ce salvatorii au parcurs un drum infernal, in care au fost la un pas sa-si piarda viata, totul s-a dovedit a fi o gluma proasta.

Femeia nu trebuia sa nasca si nici nu avea probleme de sanatate, dar varul ei voia sa plece urgent la Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Iarna grea in Vaslui si Botosani. Aproape toate drumurile blocate, zeci de soferi ramasi in nameti
Iarna grea in Vaslui si Botosani. Aproape toate drumurile blocate, zeci de soferi ramasi in nameti

Iarna isi arata chipul aspru in nordul Moldovei. La Vaslui si Botosani a fost groaznic. Aproape toate drumurile au fost blocate si zeci de soferi inconstienti care s-au avantat in viscol au ramas ai nimanui prin troiene.

Cod galben de ninsori. Opt drumuri nationale sunt blocate, iar unele scoli din Iasi vor fi inchise
Cod galben de ninsori. Opt drumuri nationale sunt blocate, iar unele scoli din Iasi vor fi inchise

DN 17 A a fost inchis temporar circulatiei in zona Dornesti - Ratos, iar opt drumuri judetene sunt inzapezite, fiind inregistrate si 15 deranjamente colective in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, fiind afectate 500 de gospodarii.

Iarna prinde forta si are noi rabufniri violente. Situatia cea mai grava este in Botosani
Iarna prinde forta si are noi rabufniri violente. Situatia cea mai grava este in Botosani

In Maramures, Suceava, dar mai ales in Botosani, sunt blocaje pe majoritatea drumurilor nationale si judetene, unele abia deszapezite sambata dimineata.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.