Protest la o scoala din Capitala. Elevii nu vor mutarea unor liceeni in unitatea lor scolara


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 04:02
Data publicarii: Joi 27 Septembrie 2012 13:26
Categorie: Stiri actuale

Sute de elevi si parinti au protestat joi la o scoala din sectorul 6 al Capitalei, dupa ce au aflat ca liceenii din Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii ar putea fi mutati la ei in unitate.

Cladirea in care functioneaza posta a primit bulina rosie in acesta toamna, ceea ce inseamna ca toti cei care isi desfasoara activitatea in ea sunt in pericol. Parintii spun insa ca la mijloc ar fi alte interese.

Niciun elev de la scoala 169 nu a intrat joi dimineata la cursuri. La ora 8:00 toti erau in fata scolii si scandau lozinci prin care spuneau clar ca nu vor liceeni in unitatea lor.

Alaturi de ei au fost si parintii, care nu sunt de acord ca scolarii sa invete in aceeasi cladire cu tineri care pot avea chiar si peste 18 ani.

In acelasi timp au iesit sa protesteze si elevii din Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii. Nici ei nu vor sa fie mutati in alta cladire.

Reprezentantii inspectoratului spun ca deocamdata nu s-a luat o decizie clara in acest sens.

Cladirea in care functioneaza liceul PTTR apartine Romtelecom, iar reprezentantii companiei spun ca in acesta toamna cladirea unitatii scolare a primit bulina rosie si este incadrata in categoria celor cu risc seismic 1.

Parintii cred insa ca Romtelecomul are alte planuri pentru cladirea respectiva. Pana la sfarsitul lunii, reprezentantii inspectoratului ar trebui sa gasesaca solutii pentru situatia celor 1500 de liceeni de la PTTR.

VIDEO PROTVPLUS.RO