Drumul către munte aglomerat de alt val de turiști: ”Am făcut 5 km în 2 ore”

02-01-2019 18:36

Martor mut al aglomeraţiei tradiţionale, în lipsa unei autostrăzi, DN1 a fost din nou neîncăpător. Dacă pe drumul de întoarcere de la munte s-a circulat decent, pe sensul spre staţiuni a fost aproape imposibil.

Foarte mulţi au pornit la drum miercuri, în ultima zi liberă, mai ales pe Valea Prahovei.

Filmată din elicopter, coloana de maşini formată la Comarnic, pe DN1, părea să nu aibă sfârşit. Sute de români s-au îndreptat în ultima lor zi liberă spre munte.

"Merg la munte, că am o casă la Buşteni, dar aşa coadă n-am prins niciodată”, spune un șofer.

Cel mai rău s-a circulat prin staţiuni. Şoferii şi-au adus din nou aminte de autostrada către munte pe care autorităţile nu o construiesc.

"În două ore cred că am făcut maxim 5 kilometri. Nu se poate aşa ceva! Să pună mâna să facă autostrăzi. Nu se mai poate trăi aşa…E inadmisibil ce se întâmplă în ţara asta”, spune indignat un bărbat.

Ca să ajungă mai repede la destinaţie, unii nu au mai ţinut cont de regulile de circulaţie. Mulţi au scăpat nepedepsiţi, chiar dacă poliţia a trimis pe Valea Prahovei şi în staţiunile montante 1.400 de agenţi cu 270 de radare.

Aglomeraţia pe sensul către munte s-a format şi pentru că mulţi români care lucrează în străinătate au ales această rută spre vămile din vest.

Traficul i-a pus pe şoferi la grea încercare şi în Poiana Braşov. În intersecţii şi la ieşirile din parcări s-au format blocaje.

Şi la intrarea în staţiunea Rânca s-a format o coadă de peste 4 kilometri.

La fel s-a întâmplat şi pe DN7, pe sensul care merge de la Sibiu spre Vâlcea, unde ca să evite aglomeraţia unii şoferi au luat-o pe malul Oltului.

În zonă, traficul a fost dat peste cap din cauza unui accident.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Tags: aglomeratie, dn1, munte,


VIDEO PROTVPLUS.RO