Droguri de mare risc, confundate cu seminte. 2 copii, la un pas de moarte dupa o vizita la vecini

19-07-2011 18:11

Initial, adultii le-au spus medicilor ca cei mici ar fi mancat semintele unei plante galbene cu proprietati halucinogene. Analizele de laborator sunt insa de necontestat: au consumat droguri de mare risc, obtinute doar in laborator.

Si ar fi putut muri, daca parintii nu marturiseau, intr-un final, ca au luat de fapt niste pastile gasite in casa unor vecini.

Parintii spun ca imediat dupa ce s-au intors din vecini, copiilor li s-a facut rau: cel mic a lesinat, cel mare era de nestapanit.

Vecina insa ridica din umeri si spune ca nu tine pastile in casa. Doctorii, insa, o tin pe-a lor si precizeza ca dintre substantele pe care le-a consumat baiatul de 4 ani se obtine doar prin sinteza, in laborator. Deci este exclus sa provina de la o planta.

"Sunt substante care stimuleaza creierul foarte mult si determina stare de agitatie cu cresterea functiilor vitale, cu cresterea batailor cardiace, iar cei mici reactioneaza mult mai puternic ca o persoana adulta", a spus Mihaela Calfa, medic Centrul Antidrog Iasi.

In urma acestui incident grav si politistii si cei de la protectia copilului au deschis cate o ancheta.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO