Drama unei familii de romani din Marea Britanie. Motivul controversat pentru care autoritatile le-au luat bebelusul

06-12-2014 19:27

Doi parinti romani stabiliti in Marea Britanie sunt intr-o situatie disperata. Baietelul lor de nici trei luni a fost preluat de protectia copilului.

Autoritatile engleze ii suspecteaza ca l-au lovit din cauza unor cheaguri de sange pe creier, scoase la iveala de un RMN facut pruncului. Deznadajduita, mama lui Kasian spune ca toate necazurile au inceput odata cu nasterea traumatizanta a fiului ei, care a fost scos cu forcepsul.

Kasian s-a nascut in primele ore ale zilei de 22 septembrie, la spitalul londonez Barnet. Pentru ca nu statea in pozitia corecta, medicii l-au scos cu forcepsul. Procedura s-a lasat cu mai multe rani pe obrazul si pe ceafa baietelului.

Doctorii au asigurat-o atunci pe tanara mama ca nu are de ce sa-si faca griji si au externat-o dupa doua zile. Si asta chiar daca, din primele ore de viata, Kasian plangea cu orele, aparent fara motiv. Dupa un astfel de episod, Magdalena Petraru n-a mai reusit sa-si linisteasca baiatelul si a chemat ambulanta. Nedumeriti, pediatrii de la Hillington Hospital au facut nenumarate investigatii. Un RMN a scos la iveala existenta a doua cheaguri de sange.

Fara sa tina seama de istroicul baiatului, medicii britanici au tras concluzia ca acesta a fost lovit si au chemat protectia copilului care l-a preluat, vineri seara, pe Kasian. Ca si cum nu erau cumplit de ingrijorati de starea baiatului, Magdalena si Alexandru se vad acum acuzati de rele tratamente si risca sa piarda custodia.

Romanilor li se va permite sa-si vada copilul luni. Intre timp incearca sa-si angajeze un avocat. Cu ajutorul lui, spera sa poata dovedi legatura dintre nasterea dificila si problemele de sanatate actuale ale lui Kasian.


VIDEO PROTVPLUS.RO