Dovada ca hotii pun mana pe orice le iese in cale. Un boxer de bronz de 80kg a fost furat si vandut la fier vechi

15-05-2014 19:11


Mai multe statui din bronz ale unor sculptori de renume au ajuns la fier vechi, dupa ce hotii le-au furat din atelierele Uniunii Artistilor Plastici.

Doar una dintre lucrari cantarea aproape 80 de kilograme si valora peste 8000 de euro. Pe langa obiectele de arta, suspectii au furat si aparatura electronica dintr-un club din Centrul Vechi. Prejudiciul total depaseste 20 de mii de euro.

Cei 4 tineri, toti recidivisti, ar fi jefuit un club de noapte din Capitala. De acolo au furat 2 console pentru DJ de peste 1000 de euro fiecare, dar si mai multe calculatoare. Cateva zile mai tarziu, ar fi dat lovitura, furand din atelierele unor artisti plastici situate in Piata Universitatii.

Hotii nu stiau ca au intrat intr-o adevarata camera a comorilor, pentru ca unele obiecte de arta care se afla aici valoreaza mult mai mult decat sculele electrice pe care au pus ochii mai intai.

"Cutiuta asta pentru tigari pleaca de la 1800. E foarte valoroasa. Nu au luat-o", explica unul dintre mesterii pagubiti.

Au luat 6 lucrari din bronz, unele comenzi private, altele semnate de cunoscutul sculptor Sava Stoianov.

Nu erau hoti de arta, ci hoti de duzina. Marfa furata ar fi dus-o la Remat unde au vandut-o la kilogram. Au luat si o statueta de bronz ce cantarea 80 de kilograme, o comanda pentru o doamna ce isi pierduse de curand animalul favorit.

Politistii sectiei 10 i-au prins rapid pe suspecti. Cei 4 tineri au fost retinuti si acuzati de furt calificat.

Tags: hoti, statui, bronz,

VIDEO PROTVPLUS.RO