Două cluburi din Mamaia, amendate cu 9.000 de lei. Nu au luat măsuri contra Covid-19

Ultima actualizare: 02-08-2020 14:14
Mamaia

Două cluburi din Mamaia au fost amendate de poliţişti cu suma totală de 9.000 de lei pentru că nu au luat măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului.

Oamenii legii au depistat şi persoane care nu purtau masca de protecţie în zonele aglomerate din staţiuni, după ora 18.00, dar nu au fost sancţionate, ci li s-a explicat care sunt noile prevederi legale, conform News.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţ, aproximativ 250 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate de control din judeţul Constanţa au acţionat, sâmbătă seara, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din judeţul Constanţa.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 103 societăţi comerciale şi au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 148.000 de lei, dintre care 20 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 5 la O.G. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, patru pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi zece pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, au fost amendate două cluburi din Mamaia, unul cu 5.000 de lei, iar celălalt cu 4.000 de lei pentru că nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19.

În acelaşi timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa au făcut controale la 13 obiective (unităţi de turism, cluburi si discoteci) şi au aplicat 53 de sancţiuni (42 de avertismente şi 11 amenzi), în valoare totală de 20.000 de lei.
Echipele de control au depistat şi mai multe persoane care nu purtau masca de protecţie în zonele aglomerate din staţiuni, după ora 18, dar acestea nu au fost sancţionate, ci li s-au explicat care sunt noile prevederi legale.

Începând cu data de 1 august masca de protecţie este obligatorie între orele 18-24 în zonele aglomerate de pe litoral.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO