Doua adolescente din Republica Moldova, disparute in apele Prutului, unde au mers la scaldat cu prietenii. Ce spun martorii

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01

O zi la scaldat cu prietenii s-a incheiat dramatic pentru doua adolescente de aproximativ 15 ani, din Republica Moldova. Fetele au fost inghitite de apele Prutului.
 

Cativa pescari, aflati pe celalalt mal, in judetul Iasi au dat repede alarma. Pompierii nu au reusit sa le dea insa de urma, desi au oprit tarziu operatiunea. Astazi vor relua cautarile.

Cele doua fete au venit cu inca 3 prieteni la scaldat. Cativa pescari din localitatea Macaresti i-au zarit pe tineri pe celalalt mal al Prutului si le-au atras atentia atunci cand au vazut ca intra in apa.

Pescari: "Au venit doi baieti si trei fete. Fetele au intrat in apa si cu un baiat. Unul n-a intrat. A zis ca nu stie sa inoate si eu am strigat la ei: ma, vedeti ca sunt gauri acolo si va ia curentul. La un moment dat, le-a luat curentul. Doua s-au dus la fund. Una a inotat cam vreo o suta de metri."

Oamenii au dat imediat alarma, iar la fata locului au ajuns atat salvatori din Romania, cat si din Republica Moldova. Fetele au fost cautate ore in sir.

Zona este una periculoasa, spun pescarii. Anul trecut, acolo, o alta adolescenta a fost inghitita de ape.

Pompierii au venit cu o barca pneumatica si li s-a alaturat si un scafandru, dar nu au reusit sa le gaseasca pe cele doua tinere. Dupa lasarea serii au suspendat operatiunea.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO