Dosarul „Mită la Rutieră” din Brăila. Ce pedepse au primit polițiștii, după aproape 5 ani

Ultima actualizare: 15-01-2020 18:30

Nu mai puțin de 19 polițiști din Brăila au fost condamnați la închisoare cu suspendare, după un dosar care a lăsat Serviciul Rutier din județ aproape pustiu în 2015.

După patru ani și jumătate de procese, Curtea de Apel Galați i-a achitat pe trei agenți, iar pe ceilalți 19 implicați în dosarul care a primit numele „Mită la Rutieră” i-a condamnat la pedepse cuprinse între doi ani și jumătate și trei ani, cu suspendare.

Totodată, ei nu vor mai avea dreptul să îmbrace uniforma în următorii trei ani.

În 2015, procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată 22 de agenți de la Serviciul Rutier Brăila pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

Anchetă viza peste 120 de cazuri în care, pentru sume cuprinse între 50 și 300 de lei, polițiștii ar fi fost dispuși să închidă ochii la anumite încălcări ale legii.

Încă de atunci, agenții respectivi au fost puși la dispoziția comandantului, au fost repartizați la alte structuri ale IPJ Brăila și și-au pierdut dreptul de a mai purta armă sau de a desfășura anchete penale.

O dată cu această condamnare a Curții de Apel Galați, conducerea Inspectoratului de Poliție al județului Brăila a anunțat că a încetat raporturile de serviciu cu cei 19 agenți.

În cei patru ani și jumătate scurși de la deschiderea acestui dosar, locurile de la Serviciul Rutier au fost ocupate prin concurs, însă organigramă nu a fost nici acum completată în întregime.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO