DOSARUL Gala Bute. Administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, retinut de DNA. Suma pe care ar fi primit-o mita

Ultima actualizare: 10-02-2015 00:40
Elena Udrea

Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost retinut, sambata, de procurorii DNA, care il acuza de complicitate la luare de mita în dosarul "Gala Bute", suma vizata fiind de 50.000 de euro, relateaza Mediafax.

Breazu va fi prezentat duminica la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, marti, de la Camera Deputatilor, doua avize pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, unul in dosarul "Gala Bute" si celalalt in dosarul Microsoft.

In dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele Elenei Udrea si pentru luare de mita. DNA a solicitat atat avizarea urmaririi penale pentru noua fapta, cat si incuviintarea arestarii preventive.

In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea este acuzata ca a luat decizia organizarii evenimentului, in urma unor discutii cu Rudel Obreja, presedinte al Federatiei Romane de Box, si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui Ion Ariton. Comisia juridica din Senat a avizat marti solicitarea procurorilor, urmand ca plenul sa aiba decizia finala asupra cererii DNA.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO