Dosarul CNA: Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan si Narcisa Iorga au fost pusi sub acuzare de procurori

Ultima actualizare: 16-05-2015 07:07

Sefa Consiliului National al Audiovizualului, fostul deputat Viorel Hrebenciuc si primarul suspendat al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sunt de miercuri, inculpati.

In timp ce Laura Georgescu respinge categoric acuzatiile din ''Dosarul CNA'', Hrebenciuc pare dispus sa ajunga la un acord cu procurorii.

Arestat la domiciliu pentru trafic de influenta in povestea retrocedarilor ilegale de paduri, Viorel Hrebenciuc a revenit miercuri la DNA in ''Dosarul CNA''. De aceasta data este suspectat ca ar fi pus o vorba buna pentru ca televiziunea controlata de prietenul sau Gheorghe Stefan sa reprimeasca licenta de emisie. O afacere pe care, sustine unul dintre avocati, Hrebenciuc ar fi dispus sa o recunoasca.

Acordul de recunoastere a vinovatiei in fata procurorilor DNA este o varianta si pentru Laura Georgescu si Gheorghe Stefan. O asemenea intelegere aduce reducerea limitelor de pedeapsa pe care le risca cu o treime.

Presedinta CNA nu vede insa nicio culpa penala in ceea ce i se reproseaza. Si anume ca si-ar fi pus subordonatii sa faca sesizari false impotriva a 11 canale de televiziune pe care ulterior consiliul sa le amendeze.

Laura Georgescu, a carei avere a fost pusa deja sub sechestru, pentru ca cinci dintre televiziuni ii pretind despagubiri de 2,3 milioane de lei, este criticata de o coinculpata, Narcisa Iorga, membru in CNA pana de curand.

In tot acest timp, Gheorghe Stefan cel care a declansat acest scandal de coruptie, nu sufla o vorba despre acuzatii, mai ales ca de miercuri s-a imbogatit cu un nou dosar pentru presupuse afaceri necurate cu Posta Romana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO