Doi tineri din Siria și Yemen au încercat să intre în România. Au traversat Dunărea cu colaci de înot

Ultima actualizare: 22-08-2020 13:04
politia de frontiera
Politia de Frontiera

Doi tineri din Siria şi Yemen au încercat să intre în România traversând Dunărea cu colaci de înot.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – I.T.P.F. Timişoara au depistat doi cetăţeni din Siria şi Yemen, care au încercat să intre ilegal în ţară, traversând Dunărea cu ajutorul unor colaci din material plastic, transmite News.ro.

„În data de 21.08.2020, ora 18.10, un echipaj de marină din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin - judeţul Mehedinţi, planificat în misiune pe direcţia km flv. 927, cu nava MAI 4106, a descoperit pe Insula Şimian, două persoane de origine asiatică, care au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România”, relatează Poliţia de Frontieră.

Din declaraţiile celor doi migranți, a rezultat că aceştia au părăsit teritoriul Serbiei în jurul orei 17.00, însoţiţi de o a treia persoană, încercând să treacă fraudulos în România, traversând Dunărea, cu ajutorul unor colaci pentru înot din material plastic.

„La ajungerea în zona Insulei Şimian, au constatat că unul din membrii grupului a dispărut în apele fluviului Dunărea. S-a declanşat o acţiune de căutare a persoanei dispărute, cu ambarcaţiunile aflate în misiune, împreună cu reprezentanţii ISU Mehedinţi, fiind informate autorităţile de frontieră vecine pentru dispunere de măsuri similare pe malul sârbesc al Dunării”, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Cele două persoane au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Siria şi Yemen, în vârstă de 20, respectiv 23 de ani.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, poliţiştii de frontieră continuă acţiunile de căutare a persoanei dispărute.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO