Doi tineri din Dolj au fost răniți grav într-o explozie. Încercau să facă un „cocktail Molotov”

29-05-2020 17:39


Incident cu multe semne de întrebare într-o localitate din Dolj. Doi veri au fost răniți într-o explozie, provocată în timp ce manevrau niște petarde.

Potrivit unor surse, cei doi ar fi încercat, de fapt, să facă o bombă artizanală, care ar fi urmat să fie plasată în casa unui apropiat, în semn de răzbunare. Ambii au ajuns la spital, pentru cel mai tânăr dintre ei fiind chemat elicopterul.

Incidentul a avut loc aseară, în comuna Călărași, din județul Dolj. Din anexa unei case s-a auzit o explozie, iar autoritățile au fost imediat alertate. Echipajele au găsit un bărbat de 37 de ani și un adolescent de 15, care aveau arsuri pe corp.

Pentru cel din urmă, a fost chemat elicopterul Smurd, care l-a dus la un spital din București. Bărbatul a fost internat la Craiova.

Andra Prejbeanu, Referent relații cu publicul: ”Pacientul a ajuns ieri cu multiple plăgi la piciorul stâng ,este în afara oricărui pericol ,însă mai necesită câteva zile de spitalizare”.

Răduț Lache, Viceprimar Călăraşi: ”Am fost anunțat de poliția locală, am ajuns la om acasă, acolo era poliția nu mi s a dat voie. Din auzite că ar fi fost petarde dar cine poate știi, a fost o explozie puternică s-a auzit, dar nu ardea nimic".

În localitate, oamenii vorbesc pe la colțuri despre faptul că cei doi ar fi pregătit de fapt un cocktail molotov. Ținta ar fi fost fostul socru al bărbatului de 37 de ani, cu care acesta ar avea o relație mai tensionată.

Localnic: ”A fost la pușcărie, probleme cu fetițe, a bătut și un polițist a avut probleme mari. Sunt periculoși, au aruncat benzină, au aruncat 5 litri de benzină în postu de poliție la Călărași și a zis că dacă nu le dau drumul aruncă bomba”.

Această varianta nu a fost deocamdată confirmată oficial. Cert este că bărbatul a mai dat socoteală în fața legii pentru furt, loviri, droguri și proxenetism. Acum patru ani a fost ridicat chiar de pe aeroportul din Craiova, pentru substanțele stupefiante pe care le audsese din Spania.

Cosmin Grădinaru-purtător de cuvânt IPJ Dolj: "Polițiști au ridicat de la fața locului un număr de 6 articole pirotehnice din categoria petardelor. În cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă".

Ancheta în acest caz este preluată deocamdată de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Dolj.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57