Doi copii din Prahova, care cresc aproape salbaticiti, rabda de foame si mananca din gunoaie. In ce stare e mama micutilor

26-05-2017 16:45


Fetita de 3 ani si fratiorul ei de 6 ani sunt adesea lasati singuri, pe strada, murdari in ultimul hal si flamanzi.

La primarie cazul este cunoscut, dar asistentii sociali s-au multumit doar sa discute cu tatal si bunica celor doi copii, care au promis ca vor avea grija de ei. Nu s-a intamplat insa asa. 

Mama celor doi copii, o femeie de 28 de ani nu a fost evaluata de un psihiatru niciodata. Spune doar cateva cuvinte si abia are grija de ea. Fetita si baietelul nu vorbesc deloc, pentru ca n-au avut de la cine invata.

Tatal si bunica lor sunt mereu plecati de acasa, asa ca ei isi petrec timpul singuri, prin curte sau pe ulita. Primaria a incercat sa-i convinga pe adultii din familie sa lase copiii in grija statului, dar acestia au refuzat categoric. Grav e ca asistentii sociali din primarie nu au anuntat Directia de Protectie a Copilului despre acest caz dramatic.

Fetita si baietelul mananca ce gasesc si se joaca toata ziua prin noroiul din curte. Nu stiu sa spuna nici macar cum ii cheama.

Pe mama lor o stie tot satul. Desi ar vrea sa aiba grija de copii, nu prea reuseste. De cele mai multe ori ii lasa la mila trecatorilor, pe sosea.

Bunica celor mici recunoaste ca toti isi duc traiul de pe o zi pe alta. Ea nu are timp de copii, caci trebuie sa caute de lucru prin sat. La fel si tatal celor doi.

Sesizati de localnici, cei de la primaria din Olari s-au limitat doar la a discuta cu familia celor doi copii si nu au considerat necesar sa anunte Directia pentru Protectia Copilului Prahova.

Instiintati despre caz, cei de la Directia pentru Protectia Copilului Prahova au anuntat ca vor face la randul lor o evaluare a situatiei si ar putea sa-i ia pe cei doi copii din familie.

VIDEO PROTVPLUS.RO