Cine este "Guccifer". Lista incredibila a VIP-urilor de la Hollywood carora le-a spart conturile

×
Codul embed a fost copiat

Contul Yahoo al directorului SRI George Maior a fost spart de hackerul "Guccifer", cel care a publicat corespondenta dintre Corina Cretu si Colin Powell.

 "Este vorba de un email privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului si nu il folosea decat pentru zona academica. Primea corespondenta exclusiv pentru zona academica si era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate masurile legale pentru asemenea situatii, iar «Micul Guccifer» va fi o data prins si judecat conform legii", a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

Conform site-ului Thesmokinggun.com, lista "victimelor" celebrului hacker "Guccifer", care a spart conturile lui Colin Powell, ale unor membri ai familiilor Bush si Rockefeller si ale unor oficiali ai Administratiei Obama, este mult mai lunga decat se stia pana acum.

"O arhiva mare de date dezvaluie faptul ca incursiunilor ilegale ale lui 'Guccifer' i-au cazut victime si alte inalte personalitati atat din SUA cat si din strainatate in ultimul an. Hackerul a accesat corespondenta electronica, liste de contacte, inregistrari telefonice, fotografii personale si mai multe documente financiare confidentiale, inclusiv carti de credit, informatii bancare si documente privind investitii", noteaza Thesmokinggun.com.

Noua lista a victimelor lui "Guccifer" il include si pe directorul SRI, George Maior.

Citește și
bomba, Arad
"Odata ce ai virusul in tine, nu mai scapi". Ce a declarat tanarul din Arad acuzat de terorism
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Publicatia mentioneaza doar faptul ca directorului Serviciului Roman de Informatii, George-Cristian Maior, i-a fost spart contul de Yahoo.

Pe lista se afla persoane din industria de entertainment, oameni de afaceri, academicieni, diplomati, oficiali militari si guvernamentali, precum si jurnalisti.

Printre cei afectati de actiunile lui "Guccifer" se afla actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al presedintelui Richard Nixon, actrita Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Fortelor Aeriene, si presedintele MetLife (companie de asigurari).

Conform unora dintre persoanele afectate, conturile au fost sparte de pe adrese IP din Grecia si Rusia, sustine Thesmokinggun.com.

Hackerul "Guccifer", a carui identitate este necunoscuta, a revendicat, in februarie 2013, piratarea unor conturi de e-mail apartinand unor membri ai familiei Bush, divulgand corespondenta de natura personala.

In august 2013, "Guccifer" a postat pe pagina sa de Facebook un link catre o corespondenta prin e-mail intre fostul secretar american de Stat Colin Powell si europarlamentarul PSD Corina Cretu.

"Un tradator al patriei", a scris hackerul pe wall-ul lui Powell pe Facebook, atasand un link spre un drive Google cu e-mailuri primite de Powell de la Cretu in perioada 2010-2011, prin contul sau pe AOL.

In aceste e-mailuri, Cretu il numeste pe Powell, originar din Bronx, New York, "dragostea vietii mele" si sugereaza ca scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

Fostul secretar de Stat american a fost nevoit sa ofere clarificari despre relatia sa cu Corina Cretu, in urma acestor dezvaluiri.

Potrivit mai multor publicatii, intre care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News si postului american de televiziune Fox News, fostul general a raspuns unor intrebari din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmand ca nu si-a inselat sotia - cu care este casatorit de aproximativ 50 de ani - cu Cretu, in prezent europarlamentar PSD, dupa ce e-mailuri "de natura foarte persoana" au fost facute publice.

Intr-un raspuns la intrebari din partea site-ului TheSmokingGun.com, fostul general de patru stele a insistat, intr-un comunicat, ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma. "A fost o prietenie care a devenit foarte personala pe e-mail", a spus Powell site-ului. "Imi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adora, de la reuniuni de familie, de la sedinte oficiale de lucru, de la casatorie si niste poze in costum de baie... Niciodata nimic nepotrivit", a subliniat el.

Powell a declarat ca a cunoscut-o pe Cretu in urma cu aproximativ zece ani, in timp ce era secretar de Stat al fostului presedinte George W. Bush, iar ea era purtator de cuvant al presedintelui Romaniei Ion Iliescu. El a subliniat ca s-au intalnit personal "o data sau de doua ori" in ultimii opt ani.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Guvernul a facut cadouri in secret Bisericii si SRI. Traian Basescu a ramas fara Vila Covasna
Guvernul a facut cadouri in secret Bisericii si SRI. Traian Basescu a ramas fara Vila Covasna

In ultima sedinta de Guvern din 2013, doua hoteluri de protocol au fost cedate SRI si Bisericii Ortodoxe Romane de catre RA-APPS, printr-o ordonanta de urgenta tinuta secreta de Guvern la momentul adoptarii.

"Odata ce ai virusul in tine, nu mai scapi". Ce a declarat tanarul din Arad acuzat de terorism

Tanarul din Arad arestat preventiv pentru acte de terorism le-a spus judecatorilor Curtii de Apel Timisoara ca tatal sau l-a initiat in folosirea explozibililor si ca "odata ce ai virusul in tine, nu mai scapi", afirma surse din randul anchetatorilor.

Maidanezii, o problema de siguranta nationala. SRI-ul a numarat peste 62.000 de caini in Capitala
Maidanezii, o problema de siguranta nationala. SRI-ul a numarat peste 62.000 de caini in Capitala

Problema cainilor maidanezi nu mai e doar una de interes national, ci si de siguranta nationala. Asta spun reprezentantii primariei capitalei, iar afirmatia le este sustinuta, din umbra, si de SRI.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.