Matteo Casani, directorul ENEL, a cazut de la fereastra biroului sau si a murit. Ipotezele luate in calcul de anchetatori

Ultima actualizare: 30-11-2014 07:10

Directorul general al companiei Enel Energie si Enel Muntenia i-a socat joi pe cunoscuti cu un gest extrem. Barbatul a cazut de la etaj si a murit.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Citeste in acest material

- Comunicatul oficial al ENEL
- Imprejurarile decesului lui Matteo Casani
- ENEL, planuri de retragere din Romania

Este posibil sa fi vrut sa-si ia viata din cauza unor probleme pe care le avea acasa, spun prietenii. Pe de alta parte, anchetatorii verifica si ipoteza unui accident. Matteo Casani era casatorit cu o romanca si se afla la noi in tara din 2003.

Pe caldaramul din fata cladirii ENEL, din Capitala, zace trupul fara viata al directorului general Enel Energie si Enel Muntenia. Cu numai cateva secunde inainte, barbatul s-a prabusit de la inaltime, in fata unei ambulante care a oprit imediat.

Matteo Cassani a murit pe loc. Dupa primele moment de soc, angajatii din cladire au chemat politia.

Barbatul ar fi cazut de la fereastra biroului sau, dar nu se stie in ce imprejurari, asa ca anchetatorii iau in calcul si varianta unui accident, pe langa o sinucidere.

Matteo Cassani era directorul general al Energie Enel si Enel Muntenia. A ajuns in Romania inca din 2003 si a participat la negocierile pentru privatizarea companiei Electrica. A ramas apoi in tara noastra, s-a indragostit de o romanca si s-a casatorit cu ea.

"E intinsa pe jos nu mai poate de durere", spune o ruda a sotiei decedatului.

Sotia lui avea probleme medicale grave care l-ar fi afectat si pe Matteo. Acesta s-ar fi implicat trup si suflet ca sa o ajute sa se vindece. Apropiatii banuiesc ca aceasta situatie care dura de ani de zile l-ar fi macinat pe Matteo. De altfel, directorul general Enel Energie era un filantrop. El s-a implicat si in sustinerea organizatiei Salvati Copiii.

Comunicatul oficial al ENEL
ENEL a emis un comunicat de presa legat de sinuciderea directorului companiei.

Stimati colaboratori,

Va informam ca astazi a avut loc o tragedie, in care colegul nostru Matteo Cassani, Directorul General al Enel Energie si Enel Energie Muntenia si-a pierdut viata. Nu cunoastem circumstantele acestui accident. O investigatie a autoritatilor este in curs de derulare.

Matteo Cassani a fost un excelent profesionist, care lucra de zece ani in Romania, ocupand diverse pozitii de conducere in cadrul companiei noastre. Un om respectat de toti colegii si apreciat de clienti si de intreaga comunitate de business.

Prioritatea noastra in acest moment este sa fim alaturi de familie si colaboratorii sai apropiati. Speram ca intreaga presa sa respecte intimitatea persoanei implicate si sa nu speculeze pe acest eveniment nefericit.

Imprejuraririle decesului lui Matteo Cassani

Absolvent al Universitatii Politehnice din Milano, Cassani a fost trimis in Romania in 2006, fiind printre cei care au negociat castigarea procesului de privatizare a Electrica Muntenia Sud catre compania italiana ENEL.

Alice Grasu, directorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti, a dat detalii privind decesul directorului ENEL : "O ambulanta se deplasa catre o solicitare catre bd Mihalache, cand in dreptul cladirii Enel s-a produs o precipitare (...) Imediat, ambulanta a oprit, au incercat sa faca resuscitarea, sa acorde primul ajutor, insa din pacate decesul s-a produs in momentul impactului cu solul.” Incidentul s-ar fi produs in fata ambulantei.

Matteo Cassani avea 42 de ani si era directorul general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia. Politisti de la Serviciul Omoruri si Criminalistica fac cercetari la fata locului si vor audia mai multe persoane in cadrul anchetei. Zona din fata cladirii Enel a fost izolata, pentru ca anchetatorii sa poata ridica probe. Trupul neinsufletit al lui Matteo Cassani va fi dus la Institutul National de Medicina Legala pentru efectuarea necropsiei.

ENEL avea planuri de retragere din Romania

Grupul italian ENEL este compania de utilitati cu cele mai mari datorii din Europa. Compania a anuntat in aceasta vara ca a decis sa vanda active in valoare de peste 4 miliarde de euro pana la finalul acestui an, pentru a reduce nivelul datoriei si pentru a-si pastra ratingul pentru investitii.

In Romania, unde Enel detine o treime din piata distributiei de energie, grupul vrea sa vanda 64,4% din Enel Distributie Muntenia si Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Energie, precum si 100% din compania de servicii Enel Romania (detinuta prin Enel Investment Holding BV). Suma ceruta ar fi de 1,8 miliarde euro.

ENEL ar putea ramane in Romania. Ce conditii au pus italienii

Companiile Enel din Romania au inregistrat anul trecut venituri de 1,12 miliarde de euro si profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 289 milioane de euro.

Directorul general al grupului, Francesco Starace, spunea, in octombrie, ca procesul de vanzare a activelor din Romania este intr-un stadiu avansat si ca State Grid Corporation of China, cea mai mare companie de stat de utilitati din lume dupa venituri, s-a aratat interesata sa cumpere operatiunile de distributie si vanzare din Romania. Potrivit lui Starace, in urma vanzarii operatiunilor din Romania si Slovacia, datoriile grupului vor fi reduse la 37 miliarde de euro in decembrie 2014, de la peste 44 miliarde de euro anul trecut.

Compania de stat Nuclearelectrica a anuntat, in septembrie, ca analizeaza posibilitatea de a cumpara o parte dintre operatiunile Enel in Romania, insa nu a inaintat inca nicio oferta, decizia urmand sa fie discutata de catre actionari. Pe de alta parte, Luca D'Agnese, fostul sef al operatiunilor din Romania, declara recent ca grupul italian ar putea renunta la vanzarea activelor din Romania, daca reuseste sa incheie alte tranzactii prin care sa-si reduca datoriile

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO