19 tineri au ajuns pe mâinile medicilor după ce au luat masa în Olimp, la restaurantul unui hotel de trei stele
A fost alertă, joi dimineață, pe litoral, la un hotel din stațiunea Olimp, după ce mai multor studenți li s-a făcut rău.
Au luat, miercuri, masa la restaurantul unității de cazare, iar unii dintre ei au început să aibă stări de greață și dureri abdominale. În total, 19 tineri au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.
Rând pe rând, echipajele medicale i-au evaluat pe cei care spuneau că se simt rău și că au simptome asemănătoare cu o indigestie.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea: "Am fost sesizați asupra faptului că mai multe persoane prezintă stare de rău, dureri abdominale și vărsături. La fața locului au fost trimise mai multe autospeciale".
În hotelul de 3 stele din stațiunea Olimp erau cazați 100 de tineri. Dis-de-dimineață, mai mulți dintre ei au început să se simtă rău și au sunat la 112.
Opt tineri au fost transportați la spital. Alți 11 au mers singuri la spital după ce și-au dat seama că starea lor nu se îmbunătățește.
Claudia Cambrea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța: "S-au prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase 19 persoane cu toxiinfecție alimentară. Este tabloul specific al acestei afecțiuni, cu vărsături în mod special, dureri abdominale și cu scaune diareice".
Contactați, reprezentanții unității de cazare spun că au demarat și ei o anchetă și verifică acum care este cauza incidentului.
O parte dintre tineri vor rămâne internați pentru investigații medicale amănunțite. Cei de la Direcția de Sănătate Publică, dar și inspectorii de la Protecția Consumatorului verifică și ei ce preparate au fost servite la masa de prânz și ce anume ar fi declanșat toxiinfecția alimentară.