Dezlegare la pește în Postul Crăciunului: Pescăriile și restaurantele au fost luate cu asalt de credincioși
Cei care țin postul Crăciunului au avut dezlegare la pește, astfel că pescăriile și restaurantele de profil au fost pline.
Cei care nu au vrut să iasă în oraș au cumpărat pește și l-au pregătit acasă după pofta inimii. Totuși, vânzările au fost mai slabe față de anii trecuți, spun comercianții.
Multe gospodine din Constanța au venit dimineață în această pescărie.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Reporter: Cum aveți de gând să preparați peștele?
Femeie: Prăjit, prăjit am cumpărat caras și stavrid și ceva tacâmuri pentru ciorbă.
Prețurile variază între 20 de lei kilogramul pentru carasul de baltă, 33 de lei crapul, 22 de lei chefalul de Marea Neagră și până la 630 de lei kilogramul de icre crude de știucă.
Şi în pieţele din Bucureşti a fost agitaţie. Oamenii au fost atenţi la preţuri şi au cumpărat cu măsură.
Dora Stoica, comerciant: "Nu au fost vânzări deloc... lumea ia foarte puţin. În loc de 5 peşti, ia 2 peşti. Noi aruncam foarte multă marfă, anul ăsta a fost foarte greu. Importul este foarte scump, totul vine foarte scump şi oamenii nu mai au bani".
Cei care n-au vrut să gătească, au mers la restaurant.
În Maramureș, păstrăvul a fost vedeta din farfurie. Prins direct din bazinele cu apă de munte, a ajuns pe grătar și în farfurii, stropit cu mujdei din plin.
Roxana Ștefăniță, proprietar restaurant: "Fiind dezlegare la pește am pregătit un păstrăv la grătar cu garnitură de mămăliguţăşi sos de usturoi.Avem o păstrăvărie aproape de noi şi ne-am aprovizionat, suntem pregătiţi şi vă aşteptam să serviţi specialitatea casei."
Alţii, au comandat pentru acasă.
Ilie Chesovan, bucătar: "În perioada asta merge cel mai bine crapul, bibanul, burgerii care sunt cei mai căutați. Se poate servi cu saramură mămăliguță cartofi natur legume. Un vin roze demisec se potrivește perfect”.
Sunt căutate și platourile de peşte cu salate și icre.
Potrivit Institutului Național de Statistică, un român mănâncă în medie 6,6 kilograme de pește anual cu două kilograme în plus față de acum zece ani. Familiile cu venituri sub medie cumpără însă carne sau pește ocazional și în cantități din ce în ce mai mici.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: postul craciunului, dezlegare la pește,
Dată publicare:
10-12-2023 19:13