Situație revoltătoare într-o arie naturală protejată din județul Brașov. Mormane de gunoaie plutesc pe râul Homorod, în apropierea comunei Dumbrăvița.

Garda de Mediu a somat Primăria să curețe locul în trei zile, altfel va fi sancționată. Nu ar fi pentru prima oară: anul trecut, Primăria a fost amendata cu 150.000 de lei, pentru aceeași problemă.

Gunoaie cât vezi cu ochii, așa arată un afluent al râului Olt, care trece prin comuna Dumbrăvița. Vinovați ar fi oamenii din localitate, care aruncă deșeurile acolo.

Râul Homorod, din localitatea Dumbrăvița, a devenit un adevărat coș de gunoi. Atât în apă, cât și pe mal s-au adunat o mulțime de peturi, sticle și ambalaje din plastic.

Primarul localității spune că ar fi vrut să încheie contract cu o firmă de salubritate, pentru a curăța locul, dar Consiliul Local nu a aprobat cheltuiala.

Zachiu Popa, primarul localității Dumbrăvița: „Fiind apa foarte mare, le-a dus și s-au blocat acolo. Eu sper ca în 48-72 de ore să rezolvăm problema”.

Și anul trecut, Primăria comunei Dumbăvița a fost amendată de Garda de Mediu cu peste 150.000 de lei.

Mircea Paraschiv, comisar-șef Garda de Mediu Brașov:Urmărim salubrizarea zonei respective în funcție de ceea ce vom găsi la fața locului, controlul aflându-se în derulare, vom aplica sancțiuni până la 50.000 de lei”.

În comună au fost puse și containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor, însă locuitorii spun că sunt prea puține. Până acum, niciun sătean nu a fost sancționat pentru gunoaiele aruncate în albia râului.