Detalii șocante în cazul profesorului decapitat lângă Paris. De ce i-a dat atacatorul 300 de euro unui elev

Ultima actualizare: 20-10-2020 10:03

Postului de televiziune francez BFM a furnizat noi detalii în cazul atacului islamist, comis zilele trecute lângă Paris.

Refugiatul cecen care l-a ucis vineri pe un profesor de istorie, în apropierea unei şcoli, i-a oferit bani unui elev, pentru ca acesta să-l anunţe când victima sa părăsește unitatea de învăţământ.

Interogat de poliţie, şcolarul le-a spus anchetatorilor că autorul atacului i-a dat aproape 300 de euro şi i-a cerut să-l identifice pe profesor.

În faţa minorului, agresorul a susţinut că voia doar să-l filmeze pe profesor când îşi cere scuze, pentru că le-a arătat elevilor săi controversatele caricaturi cu profetul Mahomed.

Nu i-a menţionat o clipă că are de gând să comită acțiuni mai violente. Băiatul a acceptat să ia banii şi s-a întors în şcoală, unde le-a spus şi altor colegi cele întâmplate. O parte dintre ei au ales să aştepte împreună.

15 persoane sunt reținute în acest moment, dintre care 4 sunt elevi de colegiu. Autoritățile franceze au anunțat că uriașa operațiune antitero va continua și în următoarele zile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO