Delta Dunării, mistuită de incendii puternice, de 3 săptămâni. Flăcările, provocate de localnici


Ultimul update: Miercuri 27 Februarie 2019 17:53
Data publicarii: Miercuri 27 Februarie 2019 16:49
Categorie: Stiri actuale

Delta Dunării este mistuită de incendii puternice. La Sulina, stuful și papura au fost cuprinse de flăcări, iar focul nu a putut fi lichidat de mai bine de 3 săptămâni.

În întreaga Deltă, vâlvătăile au înghițit peste 2.000 de hectare de vegetație uscată. Deşi este ilegal, incendiiile sunt provocate chiar de către localnici, care spun că în acest mod îşi curăţă terenurile. Miercuri după amiază, flăcările au ajuns şi la cetatea Histria.

Sunt două zile de când incendiile afectează stuful din zona localităţii Histria. Riscurile sunt cu atât mai mari cu cât flăcările au ajuns deja la cetatea aflată în apropiere

Iniţial, focul a izbucnit pe o insulă plină cu stuf la patru kilometri distanţă de cetatea Histria. Ajutat de vânt, incendiul s-a extins până când a înghiţit o parte din zidurile cetăţii.

Potrivit autorităţilor, focul este pus de localnici care vor să regenereze stuful. Flăcările sunt lăsate să ardă necontrolat şi ajung să ameninţe şi localităţi aflate în biorezervația Deltei Dunării.

La Sulina, stuful și papura au fost cuprinse de foc de mai bine de 3 săptămâni, iar în întreaga Deltă, flăcările au înghițit mai bine de 2000 de hectare de vegetație uscată.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bărbat din Olt, la spital cu arsuri pe aproximativ 40 % din suprafața corpului. Ce a păţit
Delta Dunării, mistuită de incendii puternice. Flăcările au înghițit mai bine de 2000 de hectare
VIDEO PROTVPLUS.RO