Declaratia femeii care l-a luat pe SEMNATURA pe cainele ucigas. "Un accident, am constiinta curata"

Dată publicare: 03-09-2013 19:08
Dată actualizare: 06-09-2013 07:07


Cainele ucigas, cel despre care autoritatile povestesc ca avea botul plin de sangele copilului, nu era cainele nimanui. El apartinea de un ONG, care l-a lasat in libertate.

Pe formularele de adoptie si revendicare scrie negru pe alb ca ONG-ul Caleidoscop se angajeza SA NU ABANDONEZE cainele, iar in cazul in care nu il mai doreste sa il predea Administratiei pentru Supravegherea Animalelor.

Semnatura de pe formular ii apartine Laviniei Mirela Nica, voluntar al ONG-ului Caleidoscop. Tot ea si-a asumat raspunderea in numele organizatiei pentru alti 8 maidanezi. Femeia nu mai face parte din acest ONG si nu se considera vinovata.

"Teoretic trebuia sa am grija de el, practic nu. Pentru ca nu erau scosi pe nume propriu ci pe numele asociatiei. Daca trebuie sa invinovatim pe cineva, trebuie criticata asociatia pentru ca nu si-a asumat responsabilitatea. Era o situatie de compromis, primaria stia, dar trebuia sa eliberam locurile. Am inteles ca s-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. A fost un accident. Eu am constiinta curata si ma ocup in continuare sa salvez animale"

Cainele a fost adoptat in urma cu 5 ani de societatea Caleidoscop cu sediul in Bucuresti.

Potrivit formularului de revendicare societatea caleidoscop a adoptat animalul pe 24 decembrie 2008, adica exact in ajunul craiunului, la adresa din formular , strada Brasov numarul 30, adica blocul din spatele meu.

Reprezentantii de astazi ai ONG-ului sunt de negasit asa ca nimeni nu poate explica ce cauta cainele lor din sectorul 6 tocmai in parcul Tei la 10 kilometri distanta. Mai mult, vecinii spun ca nu au auzit niciodata de organizatia Caleidoscop si nici de presedinta ei, Carmen Secareanu.

Grav este ca acest caine care a omorat un copil nevinovat de 4 ani a hoinarit pe strada cu acordul unei organizatii platite sa rezolve problema maidanezilor.

"Au semnat pe formular ca au acest caine si ca il detin pe proprietate privata. Era in proprietatea lor", spune Razvan Bancescu, director de proiect la Administratia pentru Supravegherea Animalelor.

Legea spune ca proprietarul caiinelui, adica ONG-ul Caleidoscop, e direct raspunzator pentru tragedia din parcul tei.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO