Decizia luată de șoferul a cărui soție a fost rănită de un bolovan pe Defileul Jiului

Ultima actualizare: 01-10-2020 17:51

Familia implicată în incidentul din Defileul Jiului vrea să dea în judecată Compania de Drumuri. Cuplul are asigurare pentru vehiculul distrus, dar susțin că numai o astfel de acțiune în instanță ar putea determina autoritățile să fie mai atente.

Cei doi soţi se întorceau de la Cluj pe DN66, pe Valea Jiului, şi mai aveau o jumătate de oră de mers până acasă, când piatra desprinsă de pe versant, a trecut prin parbrizul maşinii.

Adrian Medințu, şofer: ”Vorbeam, viteză mică, de Defileu, a fost zgomotul ăla, am crezut că m-a lovit cineva în spate, nu mi-am dat seama. Când am realizat după o secundă ce s-a întâmplat, am tras pe dreapta, m-am uitat spre soţie, era piatră pe schimbătorul de viteza şi ea se ţinea cu mâna de burtă şi a zis, m-a lovit.”

Bărbatul a sunat imediat la 112, iar apoi soţia sa a fost transportată la spitalul din Târgu Jiu de un echipaj SMURD.

Dr. Alexandru Nițu purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgenţă Târgu Jiu: ”Momentan, pacienta e internată pe una dintre secţiile de chirurgie ale Spitalul Județean de Urgenţă Târgu Jiu, stabilă, sub continuă supraveghere. Ieri i s-a efectuat examenul computer tomograf care nu a decelat nicio leziune la nivelul organelor interne. La momentul de față pacienta e stabilă.”

Stâncile din zona în care s-a produs incidentul nu sunt complet acoperite cu plasă de protecţie. Piatra căzută pe maşină provine dintr-un loc aflat la doar câţiva metri de o astfel de plasă. Acum şoferul spune că vrea să dea în judecată compania de drumuri pentru a obţine despăgubiri.

Adrian Medințu, şofer: ”Mi-e o frică să mai mergem pe drumurile astea, se pot pune plase, să sufli cu beton, soluţii inginereşti, nu le inventez eu.”

Bogdan Bratu, şef DRDP Craiova: ”Nu avem plase montate, probabil din cauza ploilor, a răcirii vremii, s-a desprins acea piatră şi a căzut pe partea carosabilă. A căzut o piatră de la altitudinea de la care a căzut şi acolo sunt indicatoare. Noi am avertizat. Pe acel sector de drum sunt montate indicatoare cu căderi de pietre, oricine e liber în această ţară, nu putem opri pe cineva să se îndrepte cu procese împotriva noastră.”

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO