Decizia judecătorilor în cazul italianului 8 cu clase care s-a dat drept chirurg


Ultimul update: Vineri 08 Februarie 2019 00:17
Data publicarii: Vineri 08 Februarie 2019 00:05
Categorie: Stiri actuale
Matthew Mode, Matteo Politi, medic, fals, italia, - 5

Matteo Politi a aflat aproape de miezul nopţii că judecătorii au decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

 

Judecătoria Sectorului 1 a decis joi seară arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Matteo Politi.  Procurorii ceruseră arestarea lui pentru infracţiuni de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

De asemenea, două paciente îl acuză pe Matteo Politi că le-a mutilat după ce le-a operat. Una susţine că a rămas cu o gaură vizibilă la nas, iar a doua, a fost nevoită să apeleze la un alt chirurg, pentru corectarea operaţiei de mărire a bustului, efectuată de italian.

Iniţial, italianul acuzat că a pretins că este chirurg estetician, cu numele de scena Matew Mode, era anchetat pentru înşelăciune. Doi medici din Bucureşti l-au reclamat în noiembrie pentru că le-ar fi închiriat un spaţiu într-o clinică privată şi le-ar fi luat 14 mii de lei, fără ca el să fie proprietar.

Suspectul a fost aduse miercuri seară la audieri, după ce a fost prins în tren la vama Curtici. Încerca să plece din ţară. Pe lângă înşelăciune, procurorii l-au pus miercuri sub acuzare şi pentru exercitare fără drept a unei profesii.

Călin Radu Bogdan, procuror al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti: „În perioada iulie-decembrie 2018, cetăţeanul italian a exercitat activităţi specifice profesiei de medic estetician în cadrul a doua policlinici din Bucureşti fără drept de practică pe teritoriul ţării şi fără a avea în posesie documente care să ateste specializarea sa. În aceeaşi perioadă, a indus în eroare mai multe persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic estetician.”

Încă nu se ştie câte intervenţii a efectuat, însă procurorii spun că banii încasaţi pentru ele sunt obţinuţi ilegal. Pe lângă mici intervenţii estetice, italianul ar fi efectuat şi operaţii complicate, cum ar fi schimbarea protezelor mamare sau mărirea şi înălţarea bustului. O asemenea intervenţie, efectuată la o clinică din Capitală acum câteva luni, s-ar fi încheiat dezastruos, după cum susţine un alt chirurg.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO