Ordin oficial privind eventuale decese ale pacienţilor cu coronavirus. Doar 2 apropiaţi vor putea vedea defunctul


Ultimul update: Sambata 14 Martie 2020 12:45
Data publicarii: Sambata 14 Martie 2020 12:01
Categorie: Stiri actuale
Măsuri speciale impuse de Ministerul Sănătății pentru decedații de coronavirus

Ministerul Sănătății a emis un ordin privind ”managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus”. Autoritățile instituie astfel măsuri extrem de stricte pentru manipularea trupurilor neînsuflețite.

Protocolul publicat vineri seara în Monitorul Oficial prevede că nu mai este nevoie de autopsia persoanelor decedate din cauza coronavirusului, trupurile acestora se vor introduce într-un sac impermeabil dublu cu fermoar și pulverizat cu produse biocide pe bază de formol.

Personalul care intră în contact cu trupul neînsuflețit trebuie să poarte obligatoriu echipament complet de protecție, care prevede, printre altele, și două rânduri de mănuși latex.

Ehipamente speciale de protecție vor purta și aparținătorii decedatului, iar ordinul Ministerului Sănătății semnat de secretarul de stat Horațiu Moldovan spune că defunctul poate fi văzut de cel mult doi membri ai familiei.

Apoi, cadavrul va fi introdus în doi saci rezistenți din vinil, fiecare stropit cu substanțe biocide, după care este pus într-un sicriu care se sigilează, fiind interzisă deschidere acestuia până la înmormântare sau incinerare, care trebui să aibă loc în cel mai scurt timp.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO