De la 1 iunie vom putea ieși la terase și merge în concedii în țară și în afara ei

28-05-2020 18:42
Sursa: Stirile PRO TV


De luni, 1 iunie, putem merge la terasele din oraşe, dar şi la plajă, în zonele cu şezlonguri de pe litoral. După o şedinţă de 2 ore, autorităţile au anunţat joi o nouă etapa de relaxare a măsurilor impuse.

Din prima zi a lunii viitoare se redeschide şi transportul de călători în scop turistic, iar românii vor putea ieşi din localitate, fără să mai completeze vreo declaraţie. Accesul la terase şi la plajă se va face în condiţii speciale şi vor fi mai puţine mese şi şezlonguri.

Unii patroni s-au bucurat la aflarea veştii, alţii nu cred că afacerile lor vor mai reveni la normal peste vară.

În centrul vechi din Bucureşti au apărut anunţurile de angajare. Se caută barmani, chelneri, DJ, oameni de ordine. Antreprenorii s-au întâlnit să discute cum se organizează şi spun că măsurile noi nu sunt în niciun caz motiv de mare bucurie.

Tiberiu, patron local: "Au fost 3 luni extraordinar de grele. E o gură de aer, ca pentru un om înecat, scos la mal. Eu am plecat de la a-mi permite orice, până la a nu şti de unde să fac rost un leu, de la o zi la alta, e greu să îţi menţii şi angajaţii şi chiriile mari de aici."

Patronii trebuie să se adapteze noilor condiţii, măsurile încă sunt restrictive. Se aşteaptă ca de la 1 mai să le vină clienţi şi să revină cu activitatea la o stare de normalitate.

Cert este că mulţi abia aşteaptă să ajungă la terase.

Veşti bune şi pentru afacerile de la munte şi de pe litoral.

Klaus Iohannis: „De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici este nevoie de păstrarea unei distanțe de cel puţin 2 metri între scaunele de plajă.”

Şi tot de la 1 iunie românii pot pleca, teoretic, în concedii în ţară şi în afara ei, fără să mai completeze un formular în acest sens. Sunt permise şi excursiile cu autocarul, cu respectarea distanţei între călători.

Nu pot fi reluate deocamdată spectacolele în spaţii închise. Altfel stau lucrurile însă, în exterior:

Klaus Iohannis: „Devin posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maxim 500 de spectatori. Însă aceştia vor fi nevoiţi să fie aşezaţi pe scaune la distanţele impuse de regulile de distanţare, cu un control f strict la intrare şi cu respectarea tuturor normelor de igienă.”

Autorităţile menţin recomandările privind purtarea măştii în spaţiile închise, precum şi păstrarea distanţei şi respectarea regulilor de igienă.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57