De ce a scapat Vintu de arest: inregistrarile nu au fost convingatoare

Dată publicare: 23-04-2011 18:41
Dată actualizare: 03-11-2012 00:26


Astazi a devenit public motivul pentru care judecatorii au refuzat sa-l trimita in arest pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Potrivit acestora, procurorii nu au depus suficiente probe la dosar, iar inregistrarile nu ar fi convingatoare.

Unul dintre motivele expuse de instanta a fost acela ca dintr-o serie de imagini puse de procurori la dispozitia judecatorilor nu a reiesit in niciun moment ca vreunul dintre cei doi inculpati sau o alta persoana care ii insotea in sediul Realitatea nu ar fi recurs la acte de violenta si, mai mult, ca nu exista nicio declaratie a vreunui martor la un astfel de incident depusa la dosar.

O alta justificare a faptului ca s-a decis ca cei doi sa fie cercetati in stare de libertatea a fost si aceea conform careia inregistrarea discutiei dintre Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, depusa la dosar, nu era completa, iar cuprinsul acesteia nu putea fi considerat o actiune de amenintare.

Mai mult decat atat, Sebastian Ghita atunci cand a sesizat anchetatorii cu privire la santaj -sesizare facuta prin e-mail- nu a mentionat ca amenintarile i-ar fi provocat o stare de teama.

Va reamintim, magistratii au apreciat ca atat Sorin Ovidiu Vintu, cat si Cezar Ilie sa fie cercetatai in stare de libertate, dupa ce miercuri cei doi fusesera retinuti pentru santaj. Procurorii au depus deja recurs.

Sorin Ovidiu Vintu va fi cercetat in libertate

Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru santaj


VIDEO PROTVPLUS.RO