Datoria la intretinere i-a lasat fara casa. Povestea batranilor care au fost aruncati in strada

Ultima actualizare: 04-11-2012 05:43

Procurorii de la crima organizata trebuie sa afle cine-a nesocotit legea si-a aruncat in strada doi batrani din Capitala. Un executor judecatoresc le-a vandut apartamentul, pentru ca aveau cateva mii de lei restante, la intretinere.

Iar cumparatorul pare cam apropiat de anumiti oameni ai legii, spun oficiali din Ministerul Justitiei, care au mai descoperit asemenea tranzactii.

In prag de iarna, Maria si Marin Blaga se adapostesc intr-o camaruta de lemn pe cativa metri patrati. S-au mutat aici dupa ce au fost dati afara abuziv din apartamentul lor.

Erau datori la intretinere 6500 de lei, iar administratia blocului i-a dat in judecata si a castigat procesul. Speriati, cei doi pensionari s-au grabit sa-si achite restantele, dar tot au fost evacuati.

Executorul judecatoresc i-a dat afara din locuinta. Iar apartamentul a fost vandut in rate unui bucurestean. Locuinta a fost vanduta cu 35.000 de euro. Din aceasta suma, conform legii, ar fi trebuit achitate datoriile la intretinere. Restul ar fi trebuit sa ajunga la fostii proprietari.

Ironia sortii face ca dupa ani si ani de procese si o evacuare cu scandal a sotilor Blaga, noul proprietar sa inregistreze si astazi restante la intretinere de peste 42 de milioane de lei vechi, desi si-a asumat obligatia sa achite toate datoriile.

Procurorii cred ca sotii Blaga au fost pacaliti. Si n-ar fi singurele victime. In timp ce bietii pensionari isi poarta razboaiele dintr-o cocioaba, locuinta sotilor Blaga este inchiriata de cel care si-a adjudecat apartamentul. Mai au insa, o ultima speranta in cateva spatamani cand o instanta le-ar putea da castig de cauza. Intre timp, procurorii DIICOT vor trebui sa faca lumina intr-o poveste in care corpul de control al ministerului justitiei vorbeste despre nelegalitati in care au fost implicati, executori, notari si avocati.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO