Dăncilă, la Craiova: ”Actuala coaliţie de guvernare şi Executivul investesc în sănătate”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 01 Octombrie 2018 10:28
Categorie: Stiri actuale
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a participat, luni, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova, vorbindu-le studenţilor despre măsurile luate de Guvern pentru creşterea salariilor medicilor.

Viorica Dăncilă a afirmat că dezvoltarea societăţii trebuie gândită în jurul a doi piloni - Sănătate şi Educaţie.

"Dezvoltarea noastră ca societate trebuie gândită în jurul a doi piloni - Sănătate şi Educaţie. Ca prim-ministru am abordat Sănătatea şi Educaţia ca priorităţi de guvernare. (...) Domeniul medical se confruntă cu probleme acumulate în mulţi ani. (...) Actuala coaliţie şi Guvernul pe care îl conduc investesc în Sănătate", a declarat Dăncilă, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova.

Ea a spus că aceste domenii au fost abordate ca priorităţi de către Guvern, atât prin fondurile alocate, cât şi prin proiectele şi politicile abordate, iar problemele din domeniul medical au fost acumulate în mulţi ani - infrastructură, fonduri, resurse umane, mentalităţi.

Dăncilă a susţinut că actuala coaliţie de guvernare şi Executivul investesc în sănătate, transmite news.ro.

Premierul a ţinut să precizeze că, începând cu 1 martie, veniturile medicilor şi ale sistenţilor medicali, ambulanţierilor şi şoferilor din sistem ”au crescut consistent, între 70 şi 170% comparativ cu anul trecut”.

O altă măsură luată în şedinţa de săptămâna trecută a fost majorarea cifrei de şcolarizare pentru rezidenţiat, de la 4.000 la 5.415.

Ea a spus că Guvernul doreşte să faciliteze accesul medicilor tineri pe piaţa muncii şi să îmbunătăţească accesul pacienţilor la serviciile medicale în special în zonele defavorizate.

”Medicul oferă comunităţii, dar şi comunitatea are responsabilitatea să îi ofere condiţii adecvate pentru a salva vieţi”, a adăugat Dăncilă, vorbind apoi despre construcţia de spitale noi şi modernizarea actualei infrastructuri.

Dăncilă a dat asigurări că spitalul regional din Craiova ”a intrat în linie dreaptă”.

Sursa: News.ro

Dăncilă, ”încolțită” la Bruxelles. Premierul, criticat de mai mulți oficiali din Parlamentul European
VIDEO PROTVPLUS.RO