Dăncilă anunță că TAROM va avea avioane „noi, moderne”. Surse: Ar fi luate de la Malaysia Airlines și au 5 ani vechime

Ultimul update: Joi 10 Mai 2018 22:10
Data publicarii: Joi 10 Mai 2018 15:18
Categorie: Actualitate

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că în vara acestui an TAROM va avea 2 aeronave „moderne, noi”. Pe de altă parte, surse citate de Aeronews notează că avioanele au fost luate prin buy-back de la Malaysia Airlines. 

„O veste bună ține de TAROM. Mă bucur să anunț această veste bună pentru TAROM. Vom începe vara cu două aeronave moderne, noi, care vor intra în flotă. În an centenar, dorim ca și TAROM să prindă aripi, astfel încât compania să devină performantă, așa cum era odată – una dintre cele mai importante companii la nivel european și nu numai”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Surse citate de Aeronews sub protecția anonimatului au declarat că avioanele ar fi fost luate de o divize Boeing prin buy-back de la Malaysia Airlines, în schimbul unor 737 MAX. Sursele au mai precizat că acestea s-ar afla, în prezent, în Arizona și că „vor fi preluate de TAROM în regim dry-lease pe cel puțin șase ani.”

„Dacă totul decurge conform planului, cele două 737-800 ar urma să intre în flota în mai şi în serviciul comercial, în iunie. Se pare că TAROM a plătit o scrisoare de intenţie de 350.000 de dolari, suma nerambursabilă”, a mai precizat sursa citată.

Într-un comunicat de presă, TAROM a precizat joi că este vorba despre două aeronave de tip Boeing 737-800 NG (Next Generation), care vor intra în exploatarea companiei din luna iunie.

Incident grav cu un avion TAROM la Iași. O scurgere de combustibil observată înainte de decolare

„Plata pentru cele două aeronave tip Boeing 737-800 va începe peste 24 de luni, timp în care Compania TAROM va putea utiliza la capacitate maximă potențialul de transport de pasageri pe rutele existente și alte rute noi. Aeronavele au fost achiziționate în leasing operațional de la compania Boeing, pentru o perioadă de 7 ani, în baza evaluării ofertelor primite din piață cu respectarea regulamentului privind încheierea contractelor de achiziţie/mixte de aeronave, aprobat prin decizia Directorului General TAROM”, informează TAROM.

 Potrivit sursei citate, aeronavele pot transporta până la 160 de pasageri pe o distanță pe o distanță maximă de 2300 de mile.

„Prin reînnoirea flotei, Compania TAROM transmite un semnal vizibil, credibil și puternic în piața de profil. Suntem o companie serioasă, care își construiește atent creșterea în transporturile aeriene. Ne bucurăm foarte mult că în Anul Centenarului Compania TAROM își recapătă aripile. Este o promisiune îndeplinită, atât pentru pasagerii noștri cât și pentru angajații TAROM. Cu toții avem nevoie să credem, din nou, că TAROM se poate reinventa și poate recâștiga un loc onorabil pe piața de profil”, a declarat Directorul General TAROM, Werner-Wilhelm Wolff.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tarom introduce o nouă cursă, de trei ori pe săptămână. Biletele pornesc de la 20 de euro

Tarom introduce o nouă cursă, de trei ori pe săptămână. Biletele pornesc de la 20 de euro

shaorma

134 persoane au suferit toxiinfecţii alimentare de la maioneza dintr-un fast food din Iași

Inspectorul ANAF surprins vizionând filme pentru adulți la serviciu a fost concediat

20 de elevi, suspectați de toxiinfecție, transportați de urgență la spital

Scandal la o şcoală din Piteşti. Părinţii elevilor de clasa I reclamă ca o fetiţă îi bate zilnic pe cei mici

Măriuța, studenta care a murit în accident alături de 3 prietene, urma să se căsătorească

Şofer din Constanţa, ameninţat cu pistolul de un pieton, care voia să-i fure maşina

ambulanta

24 de copii din Bacău, la spital, după ce li s-a făcut rău în pauza mare

Cazul copilului mort după ce a mâncat fast-food. Plângere împotriva Ambulanței

Guvernul vrea ca toate aplicaţiile de taxi să fie controlate de firmele de taximetrie

Gălățean reținut, după ce a vandalizat ghereta unei taxatoare din Piața Centrală

Doi dintre agresorii care l-au bătut cu pumnii și picioarele pe șoferul din Brașov, reținuți

Hoț surprins de camerele de supraveghere, furând flori din grădina unui medic constănțean