Dan Voiculescu vrea alti judecatori in dosarul privatizarii ICA. Avocatii sai au cerut stramutarea procesului

Ultima actualizare: 06-07-2014 07:11

Dan Voiculescu a decis sa ceara stramutarea procesului in care este judecat de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta instanta. Omul de afaceri e acuzat, alaturi de 12 persoane, de privatizarea ilegala a Institutului de Cercetari Alimentare.

Am incredere in justitie”, spunea Dan Voiculescu pe 1 iulie, inainte de ultimul termen al dosarului in care e acuzat de privatizarea ilegala a ICA. Insa noul complet de judecata i-a nemultumit atat pe inculpati cat si pe avocatii lor, carora le-a respins toate exceptiile si toate cererile formulate, printre care si doua de recuzare impotriva presedintei completului. Aceasta a fost acuzata ca s-ar fi antepronuntat atunci cand a instituit sechestrul asigurator asupra bunurilor celor judecati.

Urmatorul termen a fost stabilit pentru 7 iulie, cand instanta a dispus si desemnarea unor avocati in care, la urmatorul termen, aparatorii alesi ai inculpatilor nu vor putea fi prezenti pentru a spune concluzii sau nu vor dori sa faca acest lucru. Dan Voiculescu cere acum prin avocatii sai stramutarea dosarului ICA la un alt complet sau la o alta instanta. O cerere in acest sens nu a ajuns pana in acest moment la Curtea de Apel sau la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La termenul din 7 iulie al dosarului ICA ar urma sa fie audiati inculpatii, iar aparatorii acestora ar trebui sa puna concluzii in acest proces. Instanta a stabilit sa fie extins sechestrul asigurator in cazul mai multor actiuni si terenuri pe care Dan Voiculescule donase fiicelor lui, Corina si Camelia Voiculescu. Astfel, a fost pus sechestru asigurator pe 36 de hectare de teren din strada Garlei, pe doua seturi de peste 5.000 de actiuni de la Grivco, unul donat Corinei Voiculescu si celalalt Cameliei Voiculescu, precum si pe doua seturi de 9,9 milioane de actiuni, in valoare de aproximativ doua milioane de lei, de la Compania de Cercetari Aplicate si Investigative. De asemenea, completul de judecata format din Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, care judeca de marti dosarul ICA, a extins sechestrul asigurator si pe mai multe bunuri ale celorlalte persoane acuzate in aceasta cauza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO