Dan Sova isi va petrece si Revelionul in spatele gratiilor. Senatorul a primit insa o veste buna


Ultimul update: Joi 31 Decembrie 2015 06:56
Data publicarii: Luni 28 Decembrie 2015 08:52
Categorie: Stiri actuale

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins luni contestatia lui Dan Sova, astfel incat senatorul ramane in arest preventiv, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora.
 

Iubita lui, deputata Catalina Stefanescu, a venit la instanta sa-l sustina si a sperat pana in ultima clipa ca isi vor petrece Revelionul impreuna, dar n-a fost asa. Decizia este definitiva, iar Dan Sova isi va petrece sarbatorile de iarna in arestul Politiei Capitalei.

Singura veste buna e ca, de Revelion, senatorul are dreptul la un pachet suplimentar, asa ca se va putea infrupta din bunatatile gatite de iubita. Cat despre vizita, prima pe care o poate primi este abia pe 1 ianuarie 2016.

Dan Sova a fost arestat pe 15 decembrie, iar pe 22 decembrie mandatul de arestare a fost prelungit cu 30 de zile, aceasta din urma decizie fiind contestata luni la iCCJ.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al CET Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea de contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

"Concret, Dan Sova i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta juridica cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi in cuantum de 10.000 euro/luna. in schimbul acestui serviciu, Sova a pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva", sustin procurorii.

Procurorii au constatat ca Mihai Balan a incheiat doua contracte cu societatea de avocati si, in perioada ianuarie 2012 - august 2014, a avizat din partea CET platile efectuate in baza acestora, cu incalcarea dispozitiilor legale, conduita care a condus la vatamarea intereselor legale ale societatii de stat, producand o paguba patrimoniului de peste 1,3 milioane lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO