Dan Radu Rusanu va fi cercetat in libertate. Judecatorii au respins propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile

Ultima actualizare: 01-03-2014 06:55
Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, a fost pus in l...
Dan Radu Rusanu va fi cercetat in libertate. Judec...

Dan Radu Rusanu, fost membru PNL, in prezent seful Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, va fi cercetat in stare de libertate.

Hotararea a fost luata marti noapte de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, care au respins propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. Procurorii DNA il acuza pe Rusanu de abuz in serviciu, constituire de grup infractional organizat si influentarea declaratiilor. Acelasi dosar il vizeaza si pe fostul ministru de finante, Daniel Chitoiu, pentru care procurorii au cerut aviz Parlamentului ca sa inceapa urmarirea penala pentru fapte de coruptie. Tot in acest caz este cercetata si sotia lui Daniel Chitoiu.

Dan Radu Rusanu a fost pus in libertate miercuri, in jurul pranzului, cand i-a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui.

Dan Radu Rusanu a primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore in dosarul in care era urmarit penal pentru abuz in serviciu si constituirea unui grup infractional. La care procurorii DNA au mai adaugat doua acuzatii: favorizarea infractorului si influentarea declaratiilor.

Procurorii anticoruptie sustin ca seful ASF ar fi intiat o ordonanta de urgenta menita sa sigure oameni cheie in conducerea autoritatii care sa poata proteja interesele companiei de asigurari Carpatica al carei proprietar, omul de afaceri Ilie Carabulea, este arestat de o luna.

Dan Radu Rusanu are 64 de ani. Este doctor in economie, fost ministru secretar de stat si membru al Partidului National Liberal din anul 1990. Din aprilie 2013 este presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara.

Fostul ministru al Finantelor Daniel Chitoiu a devenit si el, la fel ca sotia lui, suspect in dosarul Carpatica, iar alte persoane au fost puse sub acuzare. DNA a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Chitoiu. El este suspectat de abuz in serviciu si constituirea unui grup infractional organizat.

Lui Chitoiu i se reproseaza ca a facut tot posibilul pentru inlaturarea lui Tudor Daniel George din functia de vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara si inlocuirea lui cu o persoana care sa asigure protectia companiei Carpatica, aflata in dificultate financiara si care, spun anchetatorii, ar fi trebuit suspendata de pe piata asigurarilor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO