Cum va afecta carantina zonală din Otopeni accesul călătorilor pe Aeroportul Henri Coandă

Ultima actualizare: 22-11-2020 09:55
Otopeni
Shutterstock

Orașul Otopeni, împreună cu alte cinci localități din județul Ilfov, a intrat în carantină de sâmbătă seară, de la ora 22.00.

Oficialitățile au dat asigurări că atât pe DN1 cât și traficul spre Aeroportul Henri Coandă nu va fi restricționat.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir a precizat că pe DN1 nu vor fi echipaje de poliție care să controleze șoferii, așa că cei aflați în tranzit își vor putea continua drumul ca și până acum.

„Se permite tranzitarea localităților carantinate. În Otopeni, DN1 nu va fi restricționat în ceea ce privește circulația, oamenii vor putea tranzita Otopeniul, fără a avea posibilitatea de a intra în localitate pe străzile adiacente, pe care vor fi instituite filtre de verificare”, a spus prefectul, conform Agerpres.

De asemenea, Zamfir, a precizat sâmbătă, că toate persoanele care merg sau vin de la aeroport nu vor avea probleme în trafic.
„Nu vor fi probleme. Cei care merg la aeroport își poate justifica scopul călătoriei cu biletul de călătorie sau cu o declarație pe propria răspundere. La fel și cei care vin de la aeroport”, a precizat Daniel Zamfir.

În ceea ce privește persoanele care vin din aeroport și spun că nu mai au asupra lor biletul de călătorie cu avionul, prefectul a precizat că se va analiza de la caz la caz. „Dacă o persoană care vine din aeroport nu prezintă biletul de călătorie și nu are asupra sa nici declarația, se analizează situația. Se va verifica dacă are bagaje asupra sa, cu ce cursă a sosit, sunt soluții. Se poate depista dacă acea persoană chiar a venit din aeroport sau nu”, a spus Daniel Zamfir, informează Libertatea.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO