Acoperișuri avariate de rafalele de vânt, la Oradea

29-12-2020 12:16


Vântul a bătut cu putere şi a răvăşit mai multe regiuni ale ţării. La Oradea, mai multe acoperişuri au fost avariate de rafale, luni noapte.

Țiglele de pe câteva clădiri au fost smulse şi mai mulţi copaci au fost puşi la pământ.

Tabla de pe un bloc a căzut peste trei maşini, dar nimeni nu a fost rănit. Fenomenele s-au domolit, spre dimineaţă, iar marți la amiază e cer senin şi chiar şi 15 grade Celsius, în unele zone, vreme neobişnuit de caldă pentru finalul lui decembrie.

Dis de dimineaţă, lucrătorii de la societatea de salubrizare au avut de lucru din plin. Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vântul puternic din timpul nopții. La rândul lor, pompierii au fost chemaţi să înlăture ţiglele luate de vânt de pe acoperişul unei clădiri de epocă. Locatarii au auzit, în jurul orei patru dimineaţa, zgomotele puternice provocate de vijelie.

Locatar: „O fost vânt foarte puternic. Pe la 4 jumate, atuncea o luat tot. O picat acolo cărămidă, o picat ciripurile. S-a auzit foarte puternic”.

Locatară: „Dimineaţă au venit domnii de la pompieri şi aşa am intrat în ritmul ăsta, să rezolvăm problema, pentru că vara aceasta am reparat-o, dar uite că a fost un vânt atât de puternic, că a făcut acest dezastru aici, la noi”.

Vântul a provocat pagube şi în alte părţi ale judeţului. În Aleşd, un acoperiş de tablă a fost smuls şi aruncat peste mai multe autoturisme aflate în parcare.

Camelia Rosca, purtător de cuvânt al ISU Crișana: „Peste 40 de militari bihoreni au desfăşurat 12 misiuni de înlăturare a efectelor meteo periculoase, intervenind în Aleşd, pentru degajarea unui acoperiş căzut peste trei autoturisme, în Oradea şi în alte cinci localităţi, pentru înlăturarea unor arbori doborâţi de vântul puternic pe carosabil, fie pe autoturisme”.

Pagubele urmează să fie estimate, însă nu sunt persoane rănite în urma incidentelor. Codul galben de vânt puternic a expirat marți dimineaţă.

Tags: vant, oradea,


VIDEO PROTVPLUS.RO