Cum arată casa de 365 de mp în care Mircea Beuran stă în arest la domiciliu


Ultimul update: Vineri 21 Februarie 2020 09:37
Data publicarii: Vineri 21 Februarie 2020 08:54
Categorie: Stiri actuale

Profesorul Mircea Beuran rămâne în arest la domiciliu, au decis joi judecătorii de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel.

Chirurgul, acuzat că ar fi primit mită zece mii de euro, pentru a ajuta o doctoriţă din echipa lui să devină asistent universitar, a încercat în zadar să îşi recapete libertatea deplină. La fel cum nici procurorii anticorupţie nu au reuşit să obţină un mandat de arestare preventivă, pe numele lui.

În aceste condiţii, fostul şef al secţiei de chirurgie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca are interdicţie de a părăsi, fără acceptul anchetatorilor, vila sa din Ciolpani.

 

Casa în care Mircea Beuran stă în arest la domiciliu, departe de poluarea din Capitală

 

Profesorul Mircea Beuran rămâne aşadar în arest la domicliu, aşa cum stabilise încă de săptămâna trecută tribunalul Bucureşti. Pentru o perioadă de până la cel puţin 30 de zile va avea interdicţia să iasă din casa asta impresionantă, situată la Ciolpani, la câteva zeci de kilometri de Bucureşti, departe de aglomeraţia şi poluarea din Capitală - dar va trăi în condiţii infinit mai bune decât le oferă o celulă de arest a poliţiei.

Procurorii anticorupţie au insistat în zadar că locul controversatului chirurg este după gratii, despre care afirmă că ar fi scos la mezat un post de asistent universitar, pentru o presupusă şpagă de zece mii de euro. Şi Beuran, care ar fi fost înregistrat pe ascuns chiar de cea care l-a denunţat la DNA, a încercat, dar fără succes, să obţină libertatea deplină, pentru că respinge acuzaţiile.

Până să afle verdictul, fostul şef al secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca s-a întors în grabă acasă, la Ciolpani, în vila lui de 365 de metri pătraţi pe care o are încă din 1996. Deşi locuinţa este plină de gratii la geamuri şi este înconjurată de un gard solid şi protector, profesorul Mircea Beuran are parte acasă de condiţii infinit mai bune decât i le-a oferit celula poliţiei în care fusese închis după ce a fost reţinut de procurorii DNA.

 

Conturile lui Mircea Beuran ar putea fi puse sub sechestru

 

În timpul confruntării, în fata judecătorilor, apărarea şi acuzarea au recurs şi la fineţuri juridice: atunci când avocaţii profesorului Beuran au susţinut că DNA nu ar avea competenţa să investigheze acest scandal de corupţie pentru că pretinsa spaga ar trebui să fie mai mare de zece mii de euro, procurorul a susţinut că această condiţie este îndeplinită fără doar şi poate; câtă vreme presupusă mită de zece mii de euro ar fi fost plătită într-o cutie cadou, în valoare de 35 de lei.

Procurorii anticorupţie iau în calcul şi punerea sub sechestru a conturilor deţinute de profesorul Mircea Beuran pentru a putea confisca presupusa mită de zece mii de euro, în cazul în care va fi judecat şi condamnat definitiv.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO