Cum a furat o functionara de la Posta Romana 12.000 de lei, din platile facturilor: Se imprietenea cu lumea, se facea placuta


Ultimul update: Duminica 19 Iulie 2015 07:05
Data publicarii: Joi 16 Iulie 2015 19:17
Categorie: Stiri actuale

Sub masca unui angajat model, o functionara de la Posta Romana a furat 12.000 de lei. Erau bani pentru diverse facturi de utilitati. Femeia nu s-a limitat insa la atat.

A incasat sub semnatura falsa si o parte dintre mandatele postale. Ea a fost prinsa dupa ce mai multi clienti au facut reclamatie. Si-a pierdut locul de munca si si-ar putea pierde si libertatea.

Furtul a fost descoperit la Oficiul Postal 79, de pe Calea Mosilor, din Bucuresti, iar in rolul principal a fost una dintre functionarele de la ghiseu.

Femeia a demonstrat ca nu duce lipsa de imaginatie. Cum proceda? In momentul in care o persoana voia sa achite, de pilda, factura de energie electrica, angajata incasa banii, efectua tranzactia, insa dupa ce clientul pleca, anula plata cu parola electronica a unei angajate aflate in concediu de crestere a copilului. Oamenii isi dadeau seama ca au fost furati abia in momentul in care primeau urmatoarea factura si vedeau ca au sume restante de plata de care nu aveau habar.

Aceeasi functionara era foarte prietenoasa si cu cei care primeau bani prin mandat postal.

Pagubit: "Eu primeam mai multe mandate si pur si simplu nu imi dadea toata suma, sustragea de acolo diverse sume. A fost si greseala mea ca nu am numarat. Din 4-5 mandate de 200 de lei, de exemplu, a luat 150 de lei. Se imprietenea cu lumea, se facea placuta ca sa prinzi incredere in ea, dar sub masca asta ea de fapt te fura."

In plus, angajata a incasat, sub falsa semnatura, banii de pe mandatele care ramaneau neridicate cu zilele. Dupa ce a fost reclamata, superiorii au prins-o, au dat-o afara si au facut plangere la politie.

In total, functionara de la ghiseu, concediata intre timp, a reusit sa-si bage in buzunar nu mai putin de 12.000 de lei. Reprezentantii Postei Romane spun ca prejudiciul a fost recuperat in totalitate si ca oamenii pagubiti si-au primit banii inapoi.

Tags: posta, angajata, furt,

VIDEO PROTVPLUS.RO