Ce urmeaza dupa abrogare. CTP, la Stirile ProTv: "Sper ca alegerile anticipate sa NU fie un obiectiv pentru strada"

×
Codul embed a fost copiat

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu Diana Enache la Stirile ProTV de la ora 19.00 unde se indreapta manifestatiile de strada dupa abrogarea OUG 13.

DE: Buna seara domnule Popescu. As vrea sa incep cu stenograma sedintei de guvern cand a fost adoptata OUG 13. Cum o comentati?
CTP: Mai intai as vrea sa va relatez ceva din presa de dinainte de '89. Exista o rubrica intitulata "Din caietul grefierului" in care erau notate diverse replici ale unor personaje aflate in instanta. Un personaj arestat pentru furt spunea asta: "Rog instanta sa consemneze ca circumstanta atenuanta faptul ca am predat tot ce furasem militiei care ma astepta la iesirea din bloc". Exact asta face acum Guvernul Grindeanu. Am furat si acum pentru ca ne-ati prins, desi noi speram sa nu ne prindeti, poftiti inapoi ce-am furat si gata. Ei bine, acest gata nu-i lasa sa plece pe acesti oameni din strada. Pentru ca stenograma acestei sedinte arata limpede raspunderea intregului cabinet in frunte cu domnul Grindeanu. Stiu foarte bine ce este cu acea ordonanta pentru ca avusese loc episodul cu presedintele Iohannis si elefantii. Nu se poate spune ca fusese cineva luat pe nepregatite. Acea ordonanta era bine cunoscuta si incarcatura ei era politica prin prezenta lui Iohannis, prin mediatizare, se stia foarte limpede ce inseamna. Iar domnul Grindeanu il asigurase pe Iohannis ca nu se va introduce fara o dezbatere ampla. Gestul hotesc facut in acea noapte a fost asumat de intreg cabinetul; o singura persoana s-a delimitat de aceasta decizie - domnul Florin Jianu. Asta vrea acum strada, ca responsabilii pentru aceasta inselatorie, hotie sa plateasca.

DE: Avem in fata un PSD low profile, nu prea mai iese nimeni, a fost o sedinta de Guvern discreta, nu s-a facut o declaratie de presa, a dat doar un comunicat. Ce urmeaza sa se intample de acum?
CTP: Probabil ca se intampla ceva la PSD pentru ca multi dintre liderii si fruntasii din partid nu-si doreau o asemenea situatie, ei venisera la guvernare ca sa-si vada interesele, nu ca sa se bata cu oamenii din strada. Faptul ca domnul Dragnea si domnul Grindenau au adus lucrurile in aceasta situatie a creat nemultumiri mari. Domnul Dragnea se afla intr-o situatie cat se poate de neplacuta. Pe de alta parte faptul ca PSD-ul nu si-a asumat manifestatia de la Cotroceni este explicabil, a amenintat cu un milion de oameni iar acolo sunt cateva sute de cetateni foarte pasnici si inofensivi. Domniii de la PSD nu vor sa fie reprezentanti astfel in strada. In continuare lucrurile se indreapta spre politizarea manifestatiilor de strada. Adica cei din Piata Victoriei si din tara doresc acum demisia guvernului Grindeanu pentru ca nu a oferit astazi din macar "capul lui motoc" - adica pe Iordache. Asta e deja o noua intaratare. Aici avem aceasta radicalizare in sensul inlaturarii guvernului Grindeanu. Dincoace, persoana vizata este presedintele Iohannis. Vom avea in strada multimi care se confrunta politic. Ceea ce este rau. Initial a fost o manifestatie pentru dreptate, de protest impotriva arogantei, dispretului manifestat de guvernanti. In continuare poate evolua spre doborarea guvernului Grindeanu. Sper ca pentru ei sa nu fie un obiectiv alegerile anticipate pentru ca nu este bine deloc si nici corect. E un semnal grav de instabilitate sa avem anticipate.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Comentariu CTP la Stirile ProTV:
Comentariu CTP la Stirile ProTV: "Este seara in care Nicolae Ceausescu a cazut a doua oara; Strada nu a obtinut ce-a vrut"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu Diana Enache decizia luata de premierul Sorin Grindeanu sambata seara.

CTP, la Stirile PRO TV despre violentele de la Guvern:
CTP, la Stirile PRO TV despre violentele de la Guvern: "Acesti bezmetici violenti au venit sa paraziteze manifestantii"

 Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat miercuri seara, in cadrul Stirilor PRO TV, incidentele petrecute in Piata Victoriei intre un grup de protestatari violenti si jandarmi.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.