CSM cere procurorului general sa reanalizeze 4 dosare ale lui Bercea Mondial: "Exista posibilitatea sa se fi gresit"


Ultimul update: Vineri 29 August 2014 07:01
Data publicarii: Marti 26 August 2014 13:00
Categorie: Stiri actuale
Bercea Mondialu'

CSM a decis marti sa solicite procurorului general sa verifice patru dosare in care s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul lui Bercea Mondial, "existand posibilitatea sa se fi gresit" prin clasarea cauzelor.

Anuntul a fost facut de vicepresedintele consiliului, George Muscalu. Potrivit sursei citate de Mediafax, intr-unul dintre cele patru dosare, vizand infractiuni de spalarea banilor, procurorul de caz a dispus NUP, motivand ca intr-un alt dosar se dispusese aceeasi solutie si ca exista similitudini, insa cauza privea alte societati si alte conturi.

Cele patru dosare fac parte dintr-un total de 28 de dosare verificate, trei dintre ele avand ca obiect infractiuni economice, respectiv de spalare a banilor, iar celalalt - infractiuni de coruptie. In acest ultim caz este vorba despre modul in care Bercea Mondial a obtinut permisul de conducere, la inceputul anilor '90, in conditiile in care nu stie sa scrie si sa citeasca.

La 9 iulie, judecatorul Horatius Dumbrava a cerut, in plenul Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la faptul ca la parchetele din judetul Olt s-au dat o suta de solutii de neincepre a urmaririi penale pe numele lui Bercea Mondial. Sectia de procurori a Consiliului superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, in 17 iulie, Inspectia Judiciara cu privire la solutiile date in dosarule in care a fost implicat Bercea Mondial, incepand din 2006.

In 23 iulie, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a dispus efectuarea unui control avand ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale in care a fost cercetat Bercea Mondial si a cauzelor conexe acestora, precum si verificarea legalitatii solutiilor dispuse.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO