Cristian Boureanu ramane in arest preventiv. "Cu probele din dosar, daca eram judecator, ma arestam singur"

×
Codul embed a fost copiat

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, miercuri, ca fostul deputat Cristian Boureanu, aflat in arest preventiv din 10 iunie dupa ce a lovit un politist, va ramane incercerat, hotararea fiind definitiva.

 

Cristian Boureanu strange din dinti si de cateva ore bune a fost nevoit sa despacheteze. Vestea proasta a primit-o chiar de la Tribunalul Bucuresti si iata ca dupa mai bine de 24 de ore de deliberari judecatorii Instantei au decis ca, cel putin deocamdata, nu este cazul ca fostul parlamentar sa plece acasa sub control judiciar.

Era o veste buna pe care o astepta Boureanu si anume ca poate fi eliberat dupa 45 de zile petrecute in spatele gratiilor, asa decisesera judecatorii de la Sectorul 1, insa iata ca argumentele procurorilor, care il vad in continuare un real pericol, au fost ceva mai acceptate de judecatori. Asadar, cel putin pana pe 24 august, Cristian Boureanu ramane arestat preventiv, atunci se va lua din nou in discutie o posibila eliberare a fostului parlamentar, cel care intr-adevar in urma cu mai bine de-o saptamana fusese trimis in judecata pentru acuzatia de ultraj. Si asta dupa acel incident de pomina l-a adus in postura de arestat preventiv.

De altfel, chiar marti in fata judecatorului in sala de judecata, Cristian Boureanu recunostea senin ca daca el era judecator, la ce probe exista in dosar, chiar el ar fi emis mandatul de arestare preventiva, insa intre timp si-a pus cenusa in cap si acceptat acuzatiile chiar daca, spune la randul sau, a fost provocat de politisti si vrea de asemenea sa plateasca tot ceea ce e de platit dupa tot acest scandal de pomina.

Citește și
Cristian Boureanu
Boureanu ramane in arest preventiv. Avocatii au cerut judecatorilor sa tina cont de reputatia sociala a fostului deputat
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Insa cel putin deocamdata plateste cu libertatea, iar alaturi de el a fost trimisa in judecata si iubita fostului parlamentar pentru acuzatii de marturie mincinoasa. Asta dupa ce procurorii i-au reprosat ca in timpul audierilor a incercat sa descrie intamplarile, punandu-l pe iubitul sau intr-o lumina favorabila.

Sa nu uitam totusi ca si Cristian Boureanu a facut o plangere penala impotriva politistilor. Exista o ancheta la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 si se fac cercetari pentru suspiciuni de purtare abuziva, insa cel putin deocamdata niciunul dintre agenti nu a fost pus oficial sub acuzare pentru violentarea lui Boureanu, cel care dupa ce a agresat fizic si verbal pe unul dintre agentii de Politie Rutiera, cel putin, s-a ales cu o lovitura pe care cu siguranta Boureanu nu o va uita niciodata. In urma acelei lovituri, spune avocatul sau, fostul parlamentar si-ar fi pierdut total sau partial 7 dinti.

Tribunalul Bucuresti a admis, astfel, contestatia Parchetului la decizia magistratilor Judecatoriei Sectorului 1, de plasare sub control judiciar a fostului parlamentar.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au mai dispus ca masura arestului preventiv in cazul lui Boureanu sa fie verificata in 24 august.

Cristian Boureanu le-a cerut, marti, magistratilor de la Tribunalul Bucuresti sa respinga contestatia Parchetului si sa fie judecat sub control judiciar. In acelasi timp, el a sustinut ca, avand in vedere probele stranse la dosar, daca era judecator se aresta singur, dar si ca a lucrat in Africa si a "indurat multe" si ca nici in situatii mai grave nu a avut contact cu politia.

Avocatul fostului demnitar trimis in judecata pentru ultraj a aratat ca Boureanu are in intretinere o fata de 16 ani si ca este constient de gravitatea faptelor savarsite.

”Nu e cunoscut cu antecedente penale, e discutabil ca e implicat in alta cauza penala. Inculpatul a fost parlamentar in mai multe mandate si nu se poate pune problema ca nu constientizeaza. Are studii superioare si trebuie sa aveti jn vedere ca are in custodie unica o fata minora , de 16 ani, care are nevoie de tatal ei pentru a-i asigura cele necesare. Avand in vedere aceste motive, va solicit sa respingeti contestatia formulata de parchet”, a aratat avocatul fostului demnitar.

In ultimul cuvant, Cristian Boureanu a spus ca regreta cele intamplate si ca este constient ca activitatea sa politica este definitiv compromisa.

”Regret foarte mult ce s-a intamplat si numai cineva care ma priveste cu rea-credinta poate sa creada ca nu regret. Activitatea mea politica e definitv compromisa (...) Am in custodie un copil pe care il am de la 3 ani si numai eu stiu cum a crescut. Nu mi-am lovit niciodata copilul, am tras-o de par si am dus-o acasa, regret ce s-a intamplat”, a sustinut Boureanu.

Referindu-se la incidentul din trafic, el a spus ca era baut si a recunoscut ca i-a injurat pe politisti.

"Nu neg ce s-a intamplat, am incercat doar sa contest cateva acuzatii. De exemplu, cea legata de epoleti. Eram in stare de ebrietate, l-am injurat o data si imi pare rau. Am lucrat in Africa si am indurat multe, sunt rezident american. Nici in situatii mai grave n-am avut contact cu politia. Nu a fost un control de rutina, control de rutina a fost initial, filtrul de rutina ne-a gasit in regula. Politistii au fost foarte civilizati. Patru minute mai tarziu am fost urmariti si blocati de o alta masina de politie, politistii nici nu s-au mai dus la sofer, au venit la mine. M-au amenintat ca ma umilesc la Antena 3. Daca as fi acceptat umilintele, ma alegeam doar cu o contraventie. Am 45 de zile in arest, n-am cum sa influentez judecata, voi avea grija sa respect conditiile impuse. Pe perioada procesului o sa ma ocup de familie. Nu am contestat masura arestului preventiv in primele 30 de zile. Cu probele de la dosar, eu daca eram judecator ma arestam preventiv”, a mai sustinut Boureanu.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au decis, in urma cu o saptamana, ca fostul deputat Cristian Boureanu poate fi judecat sub control judiciar, iar decizia a fost atacata de procurori. Judecatoria Sectorului 1 si-a motivat decizia aratand ca fostul deputat a stat suficient incarcerat, ca este o persoana instruita si a luat act de angajamentul acestuia ca nu va da declaratii in presa si ca accepta ca nu este exclus sa-l fi "atins" pe politist cu genunchiul.

Magistratii mai spun ca Boureanu a fost parlamentar in doua mandate si s-a bucurat de simpatia oamenilor si, in plus, este unic intretinator al unui copil.

Tot saptamana trecuta, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti a anuntat ca procurorii au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a lui Cristian Boureanu, pentru trei infractiuni de ultraj, si a prietenei acestuia, Laura Dinca, pentru marturie mincinoasa.

Anchetatorii spun ca Laura Dinca, prietena lui Cristian Boureanu, care se afla cu acesta la momentul incidentului, a fost audiata ca martor in 9 iunie si in 6 iulie si "a facut afirmatii mincinoase si a creat o situatie favorabila inculpatului". Procurorii spun ca declaratia pe care Laura Dinca a dat-o in 6 iulie a fost in contradictie cu declaratia anterioara si cu probatoriul din acest caz. Dosarul a fost trimis spre solutionare Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

Procurorii arata, in rechizitoriu, ca in 9 iunie, in jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-fata intr-un autoturism oprit in trafic in zona Piata Charles de Gaulle de catre un echipaj de politie rutiera, a devenit violent la momentul solicitarii documentelor de identitate de catre un agent de politie.

Boureanu l-a amenintat pe acesta, i-a prins degetele mainii drepte prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rasucit mana stanga, i-a rupt camasa uniformei de serviciu si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni care pot necesita 15-20 zile de ingrijiri medicale.

De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi politisti din echipaj, mai spun procurorii. Fostul deputat Cristian Boureanu a fost dus in Arestul Central al Politiei Capitalei in 10 iunie, dupa ce pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva pe 30 de zile, pentru ultraj.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cristian Boureanu, noua incercare de a iesi din arest. De ce vor procurorii sa-l tina dupa gratii
Cristian Boureanu, noua incercare de a iesi din arest. De ce vor procurorii sa-l tina dupa gratii

Cristian Boureanu isi joaca marti o noua carte pentru a iesi din arestul politiei.

Boureanu ramane in arest preventiv. Avocatii au cerut judecatorilor sa tina cont de reputatia sociala a fostului deputat
Boureanu ramane in arest preventiv. Avocatii au cerut judecatorilor sa tina cont de reputatia sociala a fostului deputat

Trimis in judecata pentru ultraj dupa ce a lovit un politist, fostul deputat Cristian Boureanu ramane dupa gratii.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.