Cristian Borcea si Victor Becali, transferati de la Slobozia la Penitenciarul Poarta Alba

Ultima actualizare: 26-05-2014 07:10
Cristi Borcea

Cristian Borcea si Victor Becali au fost transferati de la Slobozia la Penitenciarul Poarta Alba, unde este incarcerat si Gigi Becali, dupa ce Judecatoria Medgidia a decis ca acestia pot executa pedeapsa in regim semideschis.

"Regimul semideschis se refera la libertatea de miscare. Desfasoara toate activitatile pe care le desfasoara ceilalti detinuti, referitor la programul zilnic si regulamentele interioare, insa au libertate de miscare. Vor fi insotiti atunci cand se deplaseaza in interiorul locului de deținere, iar daca este cazul sa iasa la munca in afara penitenciarului, vor ieși insoțiți", a declarat purtatorul de cuvant al instituției, Gabi Botezan.

Astfel, Cristian Borcea și Victor Becali ar putea cere sa mearga la munca și ar putea ajunge sa lucreze la Academia lui Gica Hagi, unde a mers și Gigi Becali, var cu Victor Becali și naș de cununie al lui Cristian Borcea.

"In afara penitenciarului pot munci și deținuții de la regim semideschis, dar sub paza. Cei de la regim deschis, care muncesc in afara, nu sunt supravegheați", a precizat sursa citata.

Gigi Becali, incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba, a inceput sa lucreze la Academia lui Gica Hagi la sfarșitul lunii aprilie, insa deocamdata nu mai poate merge acolo, intrucat cercetat disciplinar pentru intervenția in cadrul unei emisiuni televizate și pentru comportamentul din perioada permisiei de 24 de ore.

"Conform prevederilor legale in vigoare, pe perioada cercetarii disciplinare orice deținut este reținut temporar de la activitați lucrative, pana la definitivarea acesteia", a mai declarat Gabi Botezan.

In 13 mai, Judecatoria Medgidia a decis ca Victor Becali si Cristian Borcea sa execute pedeapsa in regim semideschis, decizia fiind definitiva.

Cristian Borcea a fost transferat de mai multe ori de la Penitenciarul Slobozia, unde este regim inchis, la Spitalul-Penitenciar Poarta Alba, din cauza unor probleme medicale, ultima data ajungand acolo in urma cu aproximativ trei saptamani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO