Cristi Borcea s-a intors la Jilava, dupa o vizita de 2 ore la DIICOT. Ce s-a intamplat cu milionul primit de la FIFA

Ultima actualizare: 03-03-2016 07:12

Scandalul banilor primiti de Federatia Romana de Fotbal de la FIFA continua. Cristi Borcea si Vasile Avram au fost audiati luni de procurorii DIICOT

UPDATE 13:00 Dupa pranz, Borcea si Avram au iesit de la audieri. Ei au fost preluati de o duba a politiei si transportati inapoi la penitenciarul Jilava.

Cristian Borcea, fost presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost adus luni dimineata la sediul DIICOT, pentru a fi audiat, in calitate de martor, in dosarul legat de deturnarea unor bani primiti de FRF de la FIFA pentru construirea bazei sportive de la Buftea. Borcea nu a dat nicio declaratie la intrarea la DIICOT.

Cristian Borcea se afla inchis la Penitenciarul Jilava, unde executa o condamnare de 6 ani si 4 luni inchisoare primita in dosarul transferurilor din fotbal.

De asemenea, la sediul DIICOT, a fost adus si Vasile Avram, fost presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Avram este si el in inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in aprilie 2015, la 3 ani de inchisoare in dosarul "Mita in elicopter". Atat Borcea cat si Avram erau membri in comitetul executiv al FRF in perioada cand s-au comis faptele anchetate.

Pana in prezent, mai multi oameni din lumea fotbalului au fost audiati in calitate de martori in acest dosar, printre care Dumitru Costin, fost presedinte al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori; Stefan Stana, reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal; fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir; Marian Rusen, presedintele clubului Juventus Colentina; Patritiu Abrudan, fost arbitru FIFA si fost vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA); Iuliu Muresan, presedintele clubului CFR Cluj; Cornel Sfaiter, presedintele clubului FC Botosani.

Procurorii sustin ca, in perioada 2010 - 2012, s-a constituit un grup infractional organizat, prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un milion de dolari, bani proveniti din finantarea FRF de catre FIFA, care au fost supusi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice si fizice. Infractiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO