Tragedia din Spitalul Piatra Neamț. Momentul în care criminalul întră hotărât să își ucidă soția

Ultima actualizare: 11-01-2020 19:45

Suspectul în cazul crimei de la Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ a fost arestat preventiv, sâmbătă. Bărbatul a recunoscut că şi-a ucis soţia, directoare de îngrijiri medicale, de supărare că femeia intentase divorţ toamna trecută.

Sunt informaţii că ea a cerut un ordin de protecţie, înspăimântată de ameninţările şi scandalurile lui. Ba chiar se temea să mai iasă pe strada neînsoţită! Procurorii susţin că omul a premeditat crimă!

Sebastian Dumitru Patriche a venit la spital după-amiaza, în timpul orelor de vizită. Camerele de supraveghere au surprins întreg traseul bărbatului. Cu o mână linistită care nu prevedea nimic îngrijorător, cu două sacoșe în mână - el a intrat în spital, ba chiar a zăbovit să salute două persoane din unitatea medicală, pe care le cunoştea.

Apoi a urcat la etajul al doilea, acolo unde soţia, de 49 de ani, asistentă medicală, director de îngrijiri în spital, avea cabinetul. A intrat înăuntru, dar pentru că era şi o infirmieră acolo, a ieşit şi a aşteptat momentul în care soţia rămâne singură.

La 15:30, când infirmiera a plecat, bărbatul a intrat în încăpere şi a încuiat uşa după el. Nu se mai ştie exact cum s-a petrecut lucrurile. La 15?45 o asistentă a încercat să intre în cabinet, dar nu a reuşit. După alte câteva minute, o altă colegă de-a femeii, care o cunoştea de 30 de ani, a venit să vadă ce se întâmplă. Uşa era acum descuiată.

Asistentă: Am deschis o uşă, unde am găsit-o pe colega agresată grav. Nu s a putut face absolut nimic.
Reporter: Dar cum era ieri?
Asistentă: Era foarte bine, fericită , tocmai numită în noul post de director. Era mulţumită că a câştigat.

Purtătorul de cuvânt al spitalului: S-a baricadat înăuntru. Au intervenit cu rapiditate colegii de la UPU, colegii de la pază. Din păcate, colegii de la UPU nu au putut să-i salveze viaţa, după îndelungi manevre de resuscitare."

Bărbatul era lângă soţia prăbuşită când au intrat cadrele medicale, dar în toată agitaţia care a urmat, s-a strecurat afară. Nu a apucat să facă decât câţiva paşi, pentru că a fost oprit de pază, până la sosirea poliţiştilor.

Președinte Colegiul Medicilor Neamţ: "A fost găsită închisă în biroul ei, într-o baltă de sânge. Lângă ea, soţul ei, toţi au rămas sideraţi."

În fața anchetatorilor, individul a recunoscut tot ce a făcut, dar a spus că nu a vrut să îşi omoare soţia, ci să o felicite pentru noul post. Procurorii vorbesc însă despre crimă cu premeditare.

Procuror: "Intenţia a fost clară de a săvârşi infracţiunea, este omor calificat cu o pedeapsă mai mare. Am încercat să îi luăm o declaraţie, dar nu s-a putut, motiv pentru care am amânat pe săptămâna viitoare. El recunoaşte. Nu a încercat să fugă, nu a ascuns arma. Era foarte liniştit, a zis că şi-a iubit soţia. Mi s-a părut a fi într-o stare mentală ok."

Cei doi soţi erau căsătoriţi de 27 de ani şi au împreună un fiu - acum student în Capitală. Din primele informaţii, reiese că bărbatul devenise violent în ultima vreme. Sătulă de abuzuri, în toamna anului trecut, femeia s-a mutat cu chirie şi a intentat divorţ. Gestul l-a scos din minţi pe soţ, situaţia a degenerat şi abuzurile s-au înteţit până într-atât încât, la un moment dat, femeia a cerut ajutorul unor elevi de la şcoala sanitară la care preda, ca s-o însoţească de câte ori avea nevoie să meargă undeva.

Se temea că bărbatul ar putea să o atace. Anchetatorii spun că femeia ar fi cerut ordin de protecţie, dar deocamdată documentul nu a fost găsit.

Anca Daniela Patriche fusese promovată, cu nota 9.62, pe postul de director de îngrijiri la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ cu numai două zile înainte să fie ucisă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO