Creșterea numărului de infectări din București, analizată de Guvern. Ce spun oficialii despre carantinarea Capitalei

11-12-2020 13:35


Situația medicală se menține critică. La fel și restricțiile impuse de autorități, menite să țină sub control pe cât posibil răspândirea virusului și implicit înmulțirea numărului de cazuri de infectare.

Tocmai de aceea, autoritățile din Capitală s-au întâlnit vineri cu reprezentanții retailerilor, dar și ai mall-urilor din București, ca să le spună că în perioada sărbătorilor, măsurile și restricțiile nu doar că nu se vor relaxa, ba chiar vor fi însoțite de controale riguroase.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat vineri, în debutul şedinţei de Guvern, că va trebui analizată creşterea numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul Capitalei.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus despre o eventuală carantinare a Bucureștiului că ”incidența nu este singurul factor. Există o listă de factori emisă de INSP și ei verifică toți factorii. Colaborarea cu populația rămâne cea mai importantă”.

"Deşi avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi, din discuţia şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi, de asemenea, avem o situaţie pe care, de asemenea, va trebui să o discutăm şi să o analizăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei", a afirmat premierul interimar Nicolae Ciucă.

”Intră în responsabilitatea fiecăruia să limităm orice factori de risc. Oamenii au puterea să înțeleagâ cât de critică e situația și prin contribuția fiecăruia să completăm măsurile”, a mai spus Ciucă.

 

Vor fi transferați și alți pacienți din București în spitale din țară

 

Raed Arafat a explicat că la nivelul Capitalei, din data 6 decembrie până joi, a fost înregistrat un număr de 9.070 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus.

"Asta va însemna că o să avem o presiune mai mare pe sectorul medical în zona Bucureştiului şi în zonele, probabil, limitrofe şi poate că va fi nevoie să continuăm să transferăm pacienţi şi în alte părţi care au presiunea mai mică. Cu domnul ministru Tătaru am stabilit că vom avea o şedinţă cu managerii spitalelor din Bucureşti, cu şefii secţiilor ATI şi şefii UPU ca să discutăm această situaţie, pe care probabil că o să începem să o vedem cândva în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri", a spus Arafat.

El a menţionat că la nivelul Prefecturii Bucureşti s-a discutat despre intensificarea controalelor şi a măsurilor de implementare a restricţiilor existente la acest moment.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO