"Cred ca va mut gura la ceafa". Discutia unei invatatoare cu elevii unei scoli din Cluj, inregistrata de unul dintre parinti

Ultima actualizare: 06-04-2015 07:09

Scene socante la o scoala de elita din Cluj. O invatatoare de la Liceul de Muzica a fost suspendata de la ore in urma unui scandal urias, in care mai multi copii aflati in clasa intai au fost umiliti in repetate randuri.

Un parinte a scos totul la iveala, dupa ce i-a pus fetitei sale un reportofon in ghiozdan si a ramas uimit cand a auzit cuvintele pe care dascalul le folosea in fata copiilor. Va avertizam ca urmeaza detalii ce va pot afecta emotional.

Inregistrare discutie invatatoare-elevi: "Ma, tu esti nebun la cap, unde dracu ai vazut, de ce scrii zero, ma baiatule? Pune zero la rezultat. Ma, tu esti normal la cap? Ma, tu esti normal la cap, tu esti intreg? Unde dracu ai vazut pus acolo 0, 01? Du-te naibii in pregatitoare. Du-te in gradinita!! Pleaca in pregatitoare! Incapabil sa te concentrezi. Toti sunt acolo, dar el e pe nicaieri. A scris trei imbecilitati pe prima coloana si habar nu are unde suntem. Ma baiatule, tu esti intreg? Si cum te manifesti? Ca un copil intreg? Unde iti sta ma capul? Vino dracului la catedra sa te pazesc ca pe un copil mic, vino!"

Nu se stie de cata vreme invatatoarea Monica Chiorean, dascal la Liceul de Muzica din Cluj, are un asemnea limbaj socant pentru niste copii care abia pasesc pe bancile scolii.

In lunile ianuarie si februarie un parinte, a carui fetita a venit acasa plangand, dupa ce au auzit cuvintele femeii de 43 de ani, a decis sa dezvaluit intreaga poveste.

I-a pus in ghizdan un reportofon, iar inregistrarile l-au uluit pe buna dreptate.

Discutie invatatoare-elevi: "Soarele cui l-o facut de copil! Jumatate de creier ce esti! Vino aici! Ada-ti scaunul sa stai la masa! Sa fii supravegheat ca bebelusii. Bebelus! Da-ti-i terzirea, va rog, de trei ori! Trezete-te! Trezeste-te. Si du-te la pregatitoare! Ca mi-oi varsa plamanii aici pe masa, de mi-a tasni sangele din gat! Pai stai acasa. Ca nu te mai suport deja! Zi ma!"

Sorin Gherman, parintele unei eleve: "Aceste inregistrari s-au facut in urma plangerii fetitei noastre ca ea nu mai vrea sa mearga la scoala. Ne-a spus cu o voce pe jumatate ca doamna invatatoare ne zice sa mergem la naiba, la dracu. Am decis ca trebuie sa vedem daca este adevarat. Am pus un reportofon in ghiozdanul fetitei. In prima zi am auzit-o la naiba si la dracu si apoi cel mai rau incident care l-ati auzit".

Discutie invatatoare-elevi: "Cred ca va mut gura la ceafa daca aud ca unul vreodata imi spune nu mie, oricui!!"

Parintii fetitei s-au intalnit cu dascalul si cu ceilalti parinti intr-o sedinta pentru a cere explicatii, insa situatia a ramas neschimbata. Conducerea Liceului de Muzica s-a sesizat abia zilele trecute.

Vasile Sandean, director liceul: "S-a luat decizia de scoatere a doamnei invatatoare din consiliul de administratie si schimbarea ei din sefa de catedra. Comisia isi incepe lucrul de maine. Va chema parintii, aia e treaba comisiei. Eu am avut deja o comisie de la inspectorat. Toate au fost una dupa alta, nu am avut timp sa iau masuri imediate. Marti am auzit prima data inregistrarile. Parintii nu v-au zis? Nu, culmea! Eu nu mi-am dat seama de gravitatea inregistrarilor. Ma gandeam doar ca doamna a ridicat vocea. Va dati seama ca m-a cutremurat ce am vazut!"

Ministrul Educatiei condamna comportamentul invatatoarei si va deschide o ancheta. Ministerul Educatiei dezaproba orice act de incalcare a statutului personalului didactic si a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean Cluj sa intervina pentru a lua toate masurile legale/administrative care se impun. Personalului din invatamantul preuniversitar ii este interzis sa desfasoare actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a elevului, viata intima, privata si familiala a acestuia. Rezultatele si masurile dispuse de comisia de cercetare disciplinara vor fi comunicate ISJ Cluj si Ministerului Educatiei.

In tot acest scandal, parintii s-au impartit in doua tabere: unii o sustin pe femeie, iar altii o condamna. Pana acum doi copii au fost retrasi de parinti din scoala si mutati la o alta unitate de invatamant.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!